Jovan Terzić

Mogu li zvezdaši sa 4.770 na 20.000?

Autor:

Crveno-beli uskoro puštaju u prodaju sezonske ulaznice. Tim povodom razgovarali smo sa predsednikom kluba Svetozarom Mijailovićem.

Mogu li zvezdaši sa 4.770 na 20.000? Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Plasman u Ligu šampiona doneo nam je prošle sezone tri spektakla na stadionu "Rajko Mitić". Navijači Crvene zvezde priredili su atmosferu za pamćenje u duelima sa Napolijem, Liverpulom i Pari Sen Žermenom, a u klubu se nadaju da će tako biti i predstojeće jeseni.

Cilj je, međutim, da se ambijent sa evropskih utakmica prenese i na domaća takmičenja.

Učlanjivanje u klub i obnova članstva biće omogućeno do 1. jula.

"Isti klub igra i pobeđuje i Liverpul i Radnik, iste boje dresova se muče i gube od PSŽ-a i od Čuke, isti grb se bori i izbori nerešeno protiv Napolija i Lučana! Ako hoćemo da nas najveći i najbogatiji klubovi današnjice poštuju, kao i njihovi navijači, onda mi moramo da poštujemo sebe, naš klub, ali i naše protivnike u domaćoj ligi koji sanjaju da nas pobede! Ako hoćemo da naši igrači na terenu pokažu isti žar i borbu i protiv jačih i protiv slabijih rivala i uvek budu najbolja verzija crveno-belog tima, onda i mi na tribinama moramo da ih ispratimo: i brojem i energijom!", navodi se u nedavnom saopštenju organizovanih navijača Crvene zvezde, Delija.

O istoj temi govorio je i predsednik kluba, Svetozar Mijailović.

"Iza nas je fantastična sezona. Igrali smo Ligu šampiona, pobedili evropskog prvaka Liverpul, odbranili titulu... Nadam se da će sve to uticati na naše navijače i doprineti da se u još većem broju učlane u klub i kupe sezonske ulaznice, koje će se naći u prodaji od 17. juna", istakao je Mijailović u razgovoru za MONDO.

"Da bismo im olakšali, omogućili smo i učlanjivanje u klub putem interneta. Trenutno Crvena zvezda ima 20.248 aktivnih članova, od kojih su oko 10.000 njih junior članovi, između 15 i 18 godina. Trenutno nam je fokus da se u klub učlani što više dece, jer želimo da se mladi uče zvezdaštvu i vrednostima koje ovaj klub promoviše. Zato i organizujemo česte posete školama, ekskurzije na našem stadionu i obilazak muzeja... Primera radi, danas su nam u poseti bila desa sa Pala, od kojih se njih 30 učlanilo u klub".

Mijailović je podsetio da svi članovi maju određene privilegije, među kojima su popusti u klupskoj prodavnici, olakšana kupovina ulaznica za evropske utakmice, a prvenstveno mogućnost glasnja na predsedničkim izborima.

Ukazao je i na radove koji se već neko vreme izvode na zapadnoj tribini stadiona "Rajko Mitić" u cilju poboljšanja komfora posetilaca.

"Čekamo kraj rekonstrukcije, pa da saopštimo i definitivne cene sezonskih ulaznica, kojih smo prošle godine prodali 4.770. Ubeđen sam da će ovog leta taj broj biti značajno veći", naveo je Mijailović.

I navijači su optimisti...

"Hajde da za sledeću proslavu titule ne bude besplatnog ulaza, hajde da kada neki zvezdaš prolaznik pita na blagajni da li ima mesta, dobije odgovor: Ima, ali su zauzeta... 20.000 sezonskih karata!", istakle su Delije u svom saopštenju.

Povezano

Sve vesti