mondo.rs

Roma bi da igra kao Ajaks...ali, ne može!

Autor:

Fantastičan fudbal koji je igrao Ajaks želeli bi da vide i u Rimu, ali u Amsterdamu čuvaju svog "trenera od zlata".

Roma bi da igra kao Ajaks...ali, ne može! Foto: Guliver/Getty Images/Dean Mouhtaropoulos

Erik ten Hag (49) odradio je sjajan posao sa Ajaksom u nedavno završenoj sezoni, osvojivši "duplu krunu" u Holandiji, dok su "kopljanici" bili na pragu plasmana u finale Lige šampiona, ali su nesrećno eliminisani od Totenhema.

Sve to navelo je čelnike Rome, koji su u potrazi za naslednikom dosadašnjeg trenera Klaudija Ranijerija, da možda u Amsterdamu pokušaju naći novog kormilara.

Kako piše holandski "De Telegraf", Rimljani su kontaktirali čelnike Ajaksa, nadajući se da će dobiti pozitivan odgovor kako bi mogli razgovarati sa ten Hagom, koji je u Amsterdam ponovo doneo atraktivan i dopadljiv fudbal, možda i najlepši u Evropi.

Ipak, u Ajaksu su odbili bilo kakvu mogućnost sastanka i razgovora sa trenerom, koji je ugovorom vezan za amsterdamski klub do leta 2020, mada bi isti mogao biti i produžen.

Holandski list naveo je činjenicu da u Ajaksu nisu zaboravili prošlu godinu, kada ih je tadašnji sportski direktor Rome Monći "zavlačio" oko prelaska Hakima Ziješa na rimski "Olimpiko", pa su sada odlučili da saseku u korenu i ne prihvate nikakve pregovore.

Rimljani će tako morati da nastave potragu za novim trenerom.

Između ostalih, i Siniša Mihajlović se pominjao kao moguće rešenje, ali je srpski stručnjak najavio da će ostati na klupi Bolonje. Ranije je Đan Pjero Gasperini odbio mogućnost da sjedne na klupu rimskog tima.

Tako je dosadašnji trener Šahtjora Paolo Fonseka ostao glavni favorit za preuzimanje Rome.

Pristetite se Ajaksovog fudbala...

Izvor: MONDO/Arena Sport

Izvor: MONDO/Arenasport

Izvor: TV Arena Sport/MONDO

Povezano

Sve vesti