mondo.rs,Tanjug

Grdelička klisura se urušava? Koridori: Sve je u redu

Autor:

Na društvenim mrežama kruži fotografija sa utiskom da se deo kosine urušava. Iz Koridora Srbije uveravaju da nema razloga za brigu i paniku.

65
A- A A+
autoput, grdelica, grdelička klisura, koridor 10 Foto: Tanjug/Rade Prelić

Nakon što je na društvenim mrežama postavljena fotografija iz Grdeličke klisure na kojoj se vidi deo Kosine 2, ponovo je pokrenuta polemika i izražena bojazan da je moguće da se obruši deo zemlje iznad jednog od tunela u ovoj klisuri.

Iz Koridora Srbije, međutim, poručuju da "razloga za zabrinutost nema" i da "nema problema na toj deonici".

Iz tog javnog preduzeća su saopštili su da se ništa nije promenilo u vezi sa autoputem kroz Grdelicku klisuru od otvaranja ove saobraćajnice.

"Svakodnevno se vrše merenja i stalan monitoring stabilnosti i pomeranja svih kosina, odnosno potpornih konstrukcija. Redovna merenja ukazuju na to da su sve kosine stabilne", navedeno je u saopštenju.

Izvor: Kurir

"Od kako smo otvorili autoput nije bilo nikakvih promena. Nije bilo ni odrona ni urušavanja zemljišta", navedeno je u saopštenju, uz pojašnjenje da fotografija koja se pojavila na društvenim mrežama potvrđuje takođe da na toj deonici nije bilo nikakvih promena.

Na fotografiji koja se deli na društvenim mrežama, a na kojoj je prikazana Kosina 2, "postavljena je zaštitna mreža u septembru 2018. godine i od tada se nije pomerila".

"Upravo iz razloga bezbednosti i dodatne stabilizacije, izgrađena je i zaštitna galerija ispred te kosine", naglasili su iz Koridora Srbije.

Apel "Koridora": Ne pravite selfije u tunelima

Fotografiju su, kako navode, objavili nestručni ljudi koji i ne znaju šta vide na slici i bez razloga šire paniku.

"Da je stvarno bilo problema na autoputu i oko njega mi bismo prvi reagovali. Poručujemo svim vozačima da nemaju razloga za brigu", tvrde u Koridorima.

Koridori Srbije su još jednom apelovali da se u javnosti ne šire dezinformacije, kako učesnici u saobraćaju, uključujući i inostrane državljane, ne bi bili dovedeni u zabludu da autoput nije bezbedan.

Povezano

Sve vesti