mondo.rs

Tomić hvali "srce" igrača i kritikuje format KLS!

Autor:

"A mi se šibamo za ABA ligu?", naglasio je trener Zvezde nakon prolaska u finale KLS.

Tomić hvali "srce" igrača i kritikuje format KLS! Foto: MN Press

Milan Tomić je posle prvog meča sa Megom bio nezadovoljan zbog mnogo stvari, ali je nakon drugog, kojim je Crvena zvezda mts potvrdila plasman u finale Košarkaške lige Srbije (96:91), i te kako hvalio svoje igrače.

"Ja posle ovog polufinala mogu samo da čestitam mojim igračima i da kažem da imaju mnogo veliko srce, a uz to su i dobri igrači. Svi do jednog", naglasio je Tomić.

Na konferenciji za medije posle pobede u hali "Mega Factory", posle koje je Zvezda ušla u osmo uzastopno finale domaćeg takmičenja, posebno je kritikovao sistem takmičenja koji, smatra Tomić, ne pogoduje timovima koji su igrali završnicu ABA lige.

"Od prve utakmice u Superligi ja sam govorio da treba da budemo ozbiljni i da pristup utakmici bude 100% bez obzira s kim igramo, bla, bla, bla... To sam ja pričao njima!".

"A znate koliko je teško igrati ovu ligu kada se ostale ekipe odmaraju mesec dana i naprave ciklus - deset dana slobodno, teretanica, šut, pa se podigne odbrana, napad, energija.... A mi se šibamo za ABA ligu?", nastavio je Tomić u istom tonu...


"I onda krećeš, svi dolaze spremni, a mi posle svega nastavljamo dalje idemo u Čačak i tako dalje, i zato kažem da moji igrači imaju veliko srce".

Tomić je naveo i da je posle ovoga jasno da je mnogo lakše onima koji imaju odmor, a da je zbog napornog ritma došlo i do povreda.

"Mi se takmičimo u jednoj ligi, koja se zove Superliga, a u njoj jedne ekipe imaju po mesec dana slobodno, a neke po dva dana", kazao je Tomić koji je potom upitan da li možda sam ima neko rešenje oko promene formata takmičenja.

Foto: MN Press

"Ne mogu ja da vam kažem šta je rešenje, ja sam se u Beograd vratio posle 25 godina. Ja znam samo da je ovo malo veći problem. Stvarno su moji igrači pokazali veliko srce i stvarno smo najbolji. Isto bih rekao i da su izgubili".

Bili Beron je odigrao manje od deset minuta u pobedi nad Megom zbog povrede, ali je Tomić kazao da nije ništa ozbiljno i da će biti spreman već za dva dana.

Kada je u pitanju Dušan Ristić, trener Zvezde je rekao da ima problema sa okom, na jedno uopšte ne vidi, ali da iako je dobio dozvolu od lekara da igra, smatra da bi bilo neozbiljno da je nastupio s povezom.

Povezano

Sve vesti