• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Provozajte se sa nama preko Mosta na Adi (FOTO/VIDEO)

Izvor mondo.rs

U Beogradu je danas prvi tramvaj prešao preko Mosta na Adi koji spaja Čukaricu i Novi Beograd. MI smo bili u jednoj od test vožnji. Pogledajte!

 Most na Adi - tramvaji voze od 5. jula 2019 Izvor: MONDO/D. Vujić

Uskoro i tramvajem preko Mosta na Adi. Danas je obavljena prva test vožnja, a za 30-ak dana biće uspostavljen redovan gradski saobraćaj ovom trasom.

PROVOZAJTE SE!

I JOŠ MALO

Prva test vožnja tim šinama obavljena je danas tramvajem u kojem su bili zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, gradski funkcioneri, predsednici opština, predstavnici gradskih preduzeća, predstavnici medija...

POGLEDAJTE:

Oni su se provozali trasom između dva nova tramvajska stajališta - "Blok 42" i "Petlja Radnička".

Narednih mesec dana biće testirana tramvajska mreža na Mostu na Adi, a redovan tramvajski saobraćaj će preko te važne deonice kojom su Čukarica i Rakovica povezani sa Novim Beogradom početi da se obavlja od 5. jula.

JOŠ JEDAN SNIMAK

Saobraćaće linije 11 i 13.

FOTOGRAFIJE

"Građani koji putuju s ovih opština prema Novom Beogradu i obratno moći će veoma brzo da dođu u drugi deo grada. To je suština ovog posla koji je trajao skoro godinu i po dana", rekao je Vesić i dodao da su radovi koštali skoro dve milijarde dinara.

Naveo je da je urađeno 2,7 kilometara novih šina, dve nove tramvajske stanice, jedna nova ispravljačka stanica i četiri potporna zida.

"Veoma sam srećan i zadovoljan jer smo na ovaj način pokazali da ispunjavamo obećanja. Pre nekoliko godina smo rekli da ćemo povezati Novi Beograd sa Čukaricom i Rakovicom tramvajskom mrežom i to smo i uradili", rekao je Vesić i zahvalio izvođačima radova jer je posao završen u roku.

Vesić je istakao da je postavljanje šina na Mostu na Adi bio preduslov da se krene u sledeće projekte - izmeštanje Starog savskog mosta i izgradnju novog i izgradnju tunela koji će počinjati kod Ekonomskog fakulteta, a završavaće se u Bulevaru despota Stefana.

Komentari 72

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ica

Liči po malo na Metro

Dejan Pavlovic

Nije mi jasno zasto je biran gradonacelnik kada se nigde ne pojavljuje. On izgleda sluzi da stavlja potpise na Vesiceve mahinacije. Zna se da na kraju odgovara onaj koji stavlja potpise.

Šteta

Ne mogu probati jer nemam bus + kartu (švercujem se) a u tramvaju i trolejbusu uvek najviše kontrole, nemam ni partijsku knjižicu 😱

special image