mondo.rs

Provozajte se sa nama preko Mosta na Adi (FOTO/VIDEO)

Autor:

U Beogradu je danas prvi tramvaj prešao preko Mosta na Adi koji spaja Čukaricu i Novi Beograd. MI smo bili u jednoj od test vožnji. Pogledajte!

Provozajte se sa nama preko Mosta na Adi (FOTO/VIDEO) Foto: MONDO/D. Vujić

Uskoro i tramvajem preko Mosta na Adi. Danas je obavljena prva test vožnja, a za 30-ak dana biće uspostavljen redovan gradski saobraćaj ovom trasom.

PROVOZAJTE SE!

Izvor: MONDO

I JOŠ MALO

Izvor: MONDO

Prva test vožnja tim šinama obavljena je danas tramvajem u kojem su bili zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, gradski funkcioneri, predsednici opština, predstavnici gradskih preduzeća, predstavnici medija...

POGLEDAJTE:

Izvor: MONDO

Oni su se provozali trasom između dva nova tramvajska stajališta - "Blok 42" i "Petlja Radnička".

Narednih mesec dana biće testirana tramvajska mreža na Mostu na Adi, a redovan tramvajski saobraćaj će preko te važne deonice kojom su Čukarica i Rakovica povezani sa Novim Beogradom početi da se obavlja od 5. jula.

JOŠ JEDAN SNIMAK

Izvor: MONDO

Saobraćaće linije 11 i 13.

FOTOGRAFIJE

"Građani koji putuju s ovih opština prema Novom Beogradu i obratno moći će veoma brzo da dođu u drugi deo grada. To je suština ovog posla koji je trajao skoro godinu i po dana", rekao je Vesić i dodao da su radovi koštali skoro dve milijarde dinara.

Naveo je da je urađeno 2,7 kilometara novih šina, dve nove tramvajske stanice, jedna nova ispravljačka stanica i četiri potporna zida.

"Veoma sam srećan i zadovoljan jer smo na ovaj način pokazali da ispunjavamo obećanja. Pre nekoliko godina smo rekli da ćemo povezati Novi Beograd sa Čukaricom i Rakovicom tramvajskom mrežom i to smo i uradili", rekao je Vesić i zahvalio izvođačima radova jer je posao završen u roku.

Vesić je istakao da je postavljanje šina na Mostu na Adi bio preduslov da se krene u sledeće projekte - izmeštanje Starog savskog mosta i izgradnju novog i izgradnju tunela koji će počinjati kod Ekonomskog fakulteta, a završavaće se u Bulevaru despota Stefana.

Povezano

Sve vesti