• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prodat "Knjaz Miloš"

Izvor Tanjug

Kupci su Karlovarske Mineralne Vody i PepsiCo Inc...

 Knjaz MIloš prodat Izvor: MONDO/Goran Sivački
Voda
Izvor: MONDO/Goran Sivački

Karlovarske Mineralne Vody (KMV), najveći distributer bezalkoholnih pića u Centralnoj Evropi, i PepsiCo Inc, globalni prozvođač hrane i pića koji posluje u više od 200 zemalja, dogovorili su zajedničko ulaganje, odnosno kupovinu 100 odsto vlasništva u srpskoj kompaniji "Knjaz Miloš", saopšteno je danas.

Ta transakcija obuhvata kupovinu proizvodnih kapaciteta kompanije "Knjaz Miloš" u Srbiji, kao i dobro pozicionirane brendove kao što su "Knjaz Miloš", "Aqua Viva", "Guarana", "ReMix", "Gusto", i druge.

Očekuje se da će transakcija biti završena tokom trećeg kvartala 2019. godine, posle procesa odobrenja od strane antimonopolskih komisija na tržištima Srbije i Crne Gore, navodi se u saopštenju PepsiCo.

Novi vlasnik preuzeo Imlek, Bambi i Knjaz Miloš

Kompanija Knjaz Miloš, sa sedištem u Aranđelovcu, ima poslovnu istoriju dugu više od 200 godina i jedan je od najvećih proizvođača mineralne vode, bezalkoholnih i energetskih pića u Srbiji. Od 2015. godine je u vlasništvu investicionog fonda Mid Europa Partners iz Londona.

PepsiCo i KMV uspešno sarađuju u Centralnoj Evropi. Kompanija KMV je proizvođač i distributer PepsiCo portfolija pića u Češkoj, Mađarskoj, Slovačkoj i Bugarskoj, kao i distributer PepsiCo portfolija grickalica u Češkoj, Slovačkoj i Mađarskoj.

KMV grupacija ima 2.400 zaposlenih i rukovodi fabrikama u Češkoj, Austriji, Mađarskoj i Bugarskoj. Izvozi u više od 20 zemalja.

Kompanija PepsiCo je imala više od 64 milijarde dolara neto prihoda u 2018. godini.

"Novi partnerski poduhvat potvrđuje zajedničku viziju o izgradnji održivog, dugoročnog poslovanja u regionu, koje će nam pružiti nove mogućnosti za rast i razvoj kompanije, kupaca i naših zaposlenih. Udruženim snagama portfolija KMV i Knjaza Miloša, obezbedićemo najvišu vrednost za kupce i potrošače", izjavio je generalni direktor kompanije KMV Aleksandro Paskvale (Alešandro Pasquale).

Komentari 37

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

REALAN

I rođenu decu bi prodali, stranim dušmanima!!!

Realno

Samo bojkot svega sto je u vlasnistvu multinacionalnih kompanija. Kupovati samo lokalno i u domacem vlasnistvu. Ako su nasi preci mogli krv prolivati,mi bar mozemo NE finansirati zemlje koje su nas bombardovale.

Multinacionalne kompanije

Su države u državama.Njih samo zanima sopstveni profit,a ne nacionalne ekonomije zemalja u kojima posluju.Tu ih zanima isključivo jeftina,robovska radna snaga.Normalno za Srbiju,da neko na vrhu dobija proviziju za njihov dolazak.PA GDE JE ZAKON O POREKLU IMOVINE? Uvek će se naći nešto da ga skrene sa dnevnog reda.Trenutno je to Kosmet.Pitate se da li ima nečeg što još nije prodato? Pa ima.Transplataciona hirurgija je u punom zamahu.Dostojanstvo milijardama ljudi na ovom svetu može vratiti samo globalna socijalna revolucija.Ali teško,jer ovo je planeta APSURDA,gde je šačica prebogtih potčinjavala i ugnjetavala milijarde.Možda zato što je čovek kvarna roba,sa preko 80% vode.Lako ga zamutiti,i ubediti da radi za tuđi interes.

special image