MONDO/Tanjug

Većina puteva prohodna, ali ima mulja i odrona

Autor:

Meteorolozi najavljuju kišu i za naredne dane

0
A- A A+

novi sad pljusak, kiša, nevreme Foto: Tanjug/Jaroslav Pap ilustracija

Državni putevi koji su bili poplavljeni na području Arilja, Požege, Guče, Kraljeva, Knića, Ivanjice i Sjenice, sada su prohodni, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Na pojedinim deonicama je kolovoz oštećen ili ima zaostalog blata i mulja, što otežava i usporava saobraćaj.

Jedini državni put koji je i dalje neprohodan je put na ulasku u naselje Veliko Laole na putu Petrovac na Mlavi - Svilajnac, zbog izlavanja reke Bosur.

Kako navode u AMSS, postoji jedan broj lokalnih i opštinskih puteva koji su zbog poplava oštećeni i još neprohodni.

Prisutna je i opasnost od odrona posle ovako obilnih padavina.

Promenljivo vreme donosi i promenljive uslove vožnje od suvih i vlažnih do mokrih kolovoza, navode u AMSS.

Danas se u popodnevnim satima očekuju povremeni pljuskovi, a na putevima pored reka u kotlinama i preko planinskih prevoja i magla i sumaglica.

Na naplatnim stanicama u Srbiji nema zadržavanja, a prema poslednjim informacijma Uprave granične policije zadržavanja na izlazu na graničnom prelazu Kotroman je 30 minuta.

Vozila na teretnim terminalima na izlazu na Batrovcima čekaju 180 minuta, Bačkoj Palanci 120 minuta, Kelebiji 180, Horgošu 240 minuta.

AMSS navodi da često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske i Hrvatske i da tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama

Povezano

Sve vesti