• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nastavlja se proizvodnja u najvećoj fabrici nutele

Izvor Tanjug

Radnici u najvećoj svetskoj fabrici "nutele", u Francuskoj, prekinuli su štrajk i vraćaju se na posao nakon što je proizvodnja bila u prekidu više od nedelju dana zbog spora sindikata i uprave vezanog za plate.


Kompanija "Ferero", vlasnik popularnog namaza od lešnika i čokolade "nutela", izjavio je danas da je ulaz u fabriku otvoren tokom noći i da je u pogovnu nastavljena "normalna aktivnost".

Aktivisti sindikata "Radnička snaga" u fabrici u Viljers-Ekolu u Normandiji postavljanjem barijera su sprečavali kamione da ulaze i izlaze iz fabrike više od nedelju dana.

Portparolka kompanije Prisila Burginjon izjavila je da je uprava načinila "pozitivan napredak", dodajući da će biti još pregovora.

Prema navodima sindikata, 160 od 350 radnika fabrike koji su učestvovali u štrajku traži povećanje plate za 4,5 odsto, jednokratne bonuse od 900 evra i bolje radne uslove. Nije poznato da li su njihovi zahtevi odobreni.

Fabrika proizvodi dnevno 600.000 tegli namaza od lešnikia i čokolade, što predstavlja četvrtinu ukupne svetske proizvodnje.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image