mondo.rs

Đoković i Zverev u četvrtak od 14.30

Autor:

Srpski i nemački teniser neće izaći na megdan pre 14.30. Ženska četvrtfinala počinju u 12 časova. Finale možda u ponedeljak.

Đoković i Zverev u četvrtak od 14.30 Foto: Guliver/Adam Pretty/Getty Images

Organizatori Rolan Garosa otkazali su današnji program zbog obilnih padavina u Parizu i pomerili ga za četvrtak.

 Rumunka Simona Halep i Amerikanka Amanda Anisimova trebalo je da svoj meč odigraju na terenu "Filip Šatrije", dok je Australijanka Ešli Barti i Amerikanka Medison Kiz trebalo da igraju na terenu "Suzan Lenglen".

Nakon tih mečeva na programu su bila i dva četvrtfinala u muškoj konkurenciji.

Prvi teniser sveta Novak Đoković i Nemac Aleksander Zverev trebalo je da se sastanu na glavnom terenu Rolan Garosa, dok je za teren "Suzan Lenglen" bio planiram duel Austrijanca Dominika Tima i Karena Hačanova iz Rusije.

Organizatori su tokom celog dana čekali da se vreme stabilizuje, odlagali su početak mečeva, ali kako kiša nije prestajala nije im preostalo ništa drugo osim da ceo program prebace za sutra. Direktor turnira je najavio i lepše vreme za četvrtak, ali i nove padavine za petak.

Takođe, nije isključena mogućnost da se finale igra u ponedeljak. Poslednji takav slučaj zabeležen je 2012. godine, kada su Novak Đoković i Rafael Nadal počeli borbu za titulu u nedelju, a okončali je dan kasnije.

Prvi i peti teniser sveta u četvrtak neće izaći na teren pre 14.30. Ženska četvrtfinala počeće u 12 časova.


Povezano

Sve vesti