Tanjug

"Bojkot nije koristio opoziciji, a još manje građanima"

Autor:

Bojkot Skupštine Srbije nije doneo korist opoziciji, a građanima još manje, smatra član Glavnog odbora Demokratske stranke Dragan Šutanovac.

27
A- A A+
ilustracija Foto: Mondo/Goran Sivački ilustracija

"Moram da kažem da mi je žao što je opozicija na neki način bila primorana da napusti parlament, jer su građani ostali uskraćeni za sve one predloge koje je u parlamentu iznosila", rekao je Šutanovac za Politiku.

Na pitanje da li misli da je opozicija trebalo da učestvuje na sednici Skupštine Srbije o KiM, Šutanovac je odgovorio da misli da je "sve trebalo da se izvaga na mnogo bolji način i da ozbiljna strateška politika ne može da se vodi "ad hok".

"Nažalost, očigledno je da ne postoji želja da se vodi debata i to je sada više nego očigledno, a postalo je izgleda i obostrano", rekao je Šutanovac.

On je dodao da se DS trenutno nalazi u procesu ujedinjenja sa strankom Zajedno za Srbiju i Socijaldemokratskom strankom i da to sve izaziva određene "tegobe".

"Očekujem da se to završi na najbolji mogući način i da u najkraćem roku jedinstven DS krene da se brani, pre svega politikom, a ne kadrovskim rešenjima unutar same stranke", rekao je bivši predsednik DS.

Povezano

Sve vesti