MONDO/Agencije

Bivši ministar osumnjičen za zlostavljanje maloletnice

Policija je juče uhapsila bivšeg ministra u Vladi Srpske, Nenada Suzića, koji je osumnjičen za seksualno zlostavljanje maloletne devojčice iz Banjaluke, objavili su banjalučki mediji.

0
A- A A+
policija, nesreća, saobraćaj, rotacija, saobraćajna policija, saobraćajac, milicija, patrola, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

"Nezavisne novine" su navele da je slučaj prijavila osnovna škola koju pohađa devojčica, posle čega je Suzić (69) odmah priveden.

On je jutros sproveden u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, gde će nakon ispitivanja tužilac odlučiti da li će od suda zatražiti pritvor.

Skandal na Kosovu zbog seksa s maloletnicom

Nezvanično, slučaj zlostavljanja policija je prijavila škola koju devojčica pohađa. Istražni organi za sada ne saopštavaju više detalja o ovom šokantnom slučaju.

"Nakon sumnje o izvršenju krivičnih djela iz oblasti seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja deteta, a na štetu deteta iz Banjauke, policajci PU Banjaluka su preduzeli potrebne mere i radnje uhapsili N.S. iz Banjaluke. Osumnjičeni N.S. je danas uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu, sproveden u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka. S obzirom na činjenicu da se radi o detetu, te u skladu sa svim pozitivnim međunarodnim i domaćim propisima kojima se štite interesi deteta, nismo u mogućnosti da iznosimo više detalja", saopšteno je.

Nenad Suzić je redovni profesor na Filozofskom fakultetu u Banjaluci.

Suzić je bio ministar prosvete RS od januara 1998. godine do januara 2001. godine, u vreme prvog premijerskog mandata Milorada Dodika.

Povezano

Sve vesti