Košarkaši Partizana u petak od 19 časova igraju za plasman u finale plej-ofa KLS Superlige, a ujedno za prekid dve neprijatne tradicije vezane za domaće prvenstvo.

Prva se odnosi na dve uzastopne eliminacije u polufinalu doigravanja, prošle godine od Crvene zvezde i 2017. od FMP, a druga na to što je FMP, praktično Zvezdin razvojni tim, dva puta zaredom bio koban po crno-bele.

Pretprošle godine, na čelu sa Dušanom Alimpijevićem, "panteri" su direktno eliminisali Partizan, a 2018. pod vođstvom sadašnjeg trenera Vladimira Jovanovića, osvojili prvo mesto u grupi i tako poslali crno-bele na "večitog" rivala već u polufinalu.

Ove sezone je Partizan ubedljivom pobedom u prvom meču (93:75) nagovestio ekspresan prolaz u finale, ali je oslabljeni FMP fanatičnom borbenošću napravio preokret u revanšu i od "minus 11" početkom drugog poluvremena došao do konačnih 88:85.

Predsednik dvostrukog uzastopnog osvajača Kupa Koraća, Ostoja Mijailović, svestan je da će "majstorica" biti pre svega psihološki teška i zato je putem Twittera pozvao navijače da podrže ekipu sa tribina dvorane "Aleksandar Nikolić".

"I kada je dobro i kada ne ide, ovi momci natapaju dres znojem i svim srcem se bore za Partizan! Navijači, napunite 'Pionir' i budite im vetar u leđa na putu do finala", poručio je Mijailović.

Podsećamo da je KLS objavila termine finalne serije, u kojoj pobednika treće utakmice Partizan - FMP očekuje Crvena zvezda, četvorostruki uzastopni prvak Srbije.