mondo.rs,MONDO/Agencije

Makron u julu u Beogradu, zahvalnost Vučiću

Sredinom jula predsednik Francuske posetiće Beograd, a u međuvremenu pisao sprskom predsedniku i zahvalio se za podršku nakon požara u katedrali Notr Dam.

29
A- A A+

vučić, aleksandar vučić Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Emanuel Makron će posetiti Beograd kako bi se potvrdili dobri politički odnosi i podstakla dinamika ekonomskih odnosa dve zemlje, najavio je danas ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondoloni.

"Naši odnosi su veoma dinamični i razvijaju se u svim oblastima, a posebno u oblasti ekonomije", kazao je Mondoloni na cermoniji u ambasadi Francuske na kojoj je predstavljena nova izvršna direktorka kompanije Total za tržište Srbije, Slovenije i Hrvatske Prisila Dibokaž.

Mondoloni je, govoreći o ekonomskim odnosima dve zemlje, naveo i podatak da će ekonomska razmena dostići milijardu evra.

U međuvremenu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je pismo francuskog predsednika Emanuela Makrona u kom se izražava zahvalnost za podršku nakon požara u katedrali Notr Dam, saopšteno je danas iz Vučićevog kabineta.

"Ovaj događaj je bio tragičan za celu naciju. Izazvao je snažne emocije u Francuskoj, jer je Bogorodičina crkva deo nas, naše istorije, koju smo gledali dok je guta plamen. Bogorodičina crkva u Parizu je katedrala svih Francuskinja i Francuza", navodi se u Makronovom pismu Vučiću koje je preneo kabinet predsednika Srbije.

Makron je naveo da je dobro što nije bilo žrtava i što su struktura, fasada i dve glavne kule Notr Dama preživele požar, i pohvalio pariske vatrogasce koji su požar gasili.

Vučić: Svi građani Srbije su tužni

"Ova katedrala je već bila oštećena, ali rušenja i pljačke je nisu sprečili da se iznova izdigne iz pepela. Svi zajedno ćemo je ponovo izgraditi i ja se na to obavezujem", dodao je francuski lider ističući da "u ime francuskog naroda srdačno zahvaljuje na podršci".

Povezano

Sve vesti