mondo.rs

ČERNOBILJ: Rusi snimaju svoju verziju, CIA je kriva!

Autor:

Posle HBO hita, Rusija snima svoju verziju priče o nuklearnoj katastrofi u kojoj je za sve kriv "infiltrirani CIA agent".

36
A- A A+

Hit mini-seriju mreže HBO, koja je osvojila svet za malo više od mesec dana, Rusi su iskritikovali, a onda najavili svoj "Černobilj".

"Černobilj" nije svima super, evo i zašto

View this post on Instagram

“Černobilj gori, a svaki atom uranijuma je kao metak koji probija sve što mu se nađe na putu: metal, beton, meso... U Černobilju se nalaze 3 bilona takvih metaka. Neki od njih neće prestati da pucaju narednih 50.000 godina” Ovim rečima fizičar Valerij Legasov pokušava sovjetskim vlastima da približi razmere katastrofe koja se dogodila u nuklearnoj elektrani Černobilj. Upravo to je tema @hbo miniserije serije Chernobyl, koja se odmah po premijeri zakucala na vrh liste @imdb i odatle skinula naslove kao što su @gameofthrones, @breakingbad, Wire.. Bazirana na neispričanoj istinitoj priči, serija prati događaje pre i posle jedne od najvećih katastrofa u istoriji čovečanstva, i sa skoro dokumentarnom preciznošću prikazuje sav užas černobiljske katastrofe, ali i hrabrost ljudi koji su dali živote da ona ne dosegne razmere posle kojih ne bi bilo povratka. Sovjetske vlasti su pokušale da prikriju katastrofu, a zvanična statistika o broju poginulih i dalje je 31. Ipak, procene stručnjaka i svetske javnosti se kreću od 4.000 do 93.000 hiljade stradalih. Ovo je serija zbog koje svi ponovo pričaju o Černobilju. Da li ste je već gledali?

A post shared by MONDO (@mondoportal) on

Ruski NTV objavio je da je su već snimljeni prvi kadrovi u Belorusiji, i da seriju režira Aleksej Muradov.

"Prvi kadrovi već su snimljeni, a ovo će biti priča o tome kako je CIA zavera zamalo uništila svet. Glavni lik biće hrabri KGB agent koji pokušava da zaustavi tu sabotažu," prenosi NTV.

I sam reditelj potvrdio je da će američka zavera biti centralni deo zapleta.

"Mnogi istoričari i danas podržavaju teoriju da su se Amerikanci infiltrirali u nuklearnu elektranu, i da je na dan eksplozije, jedan od njihovih agenata bio prisutan," rekao je Muradov za "Moskva tajms".

Muradov je već radio seriju o Drugom svetskom ratu i sovjetskom heroju Gregoru Žukovu, a režirao je i jednu epizodu serije "The Mentalist".

Pogledajte MONDOPop o seriji...

Izvor: MONDO/Jelena Đurović

...i sedite u "Prvi red"!

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti