• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnici upali u Staklaru, traže posao nazad

Izvor Beta

U fabrički krug Srpske fabrike stakla u Paraćinu jutros je ušlo 80 radnika te firme koji mesecima traže da ih poslovodstvo vrati na posao s kog su neosnovano otpušteni jer je sud odbacio stečaja firme.

 Paraćin - Otpušteni radnici upali u Srpsku farbiku stakla Izvor: MONDO/P. Vujić
Izvor: MONDO/P. Vujić

"Mi smo u šest sati upali u fabriku, odnosno došli smo na posao. Po rešenju Apelacionog privrednog suda iz Beograda, iz januara ove godine, vraćeni smo na posao, ali poslovodstvo Staklare i dalje ne želi da nas pozove na posao. Dužni su, jer ne postoje pravne posledice, nema razloga da ne radimo, stečaj je odbačen", rekla je za TV N1 Vesna Simić, predstavnica otpuštenih staklara.

Sud odbio, Staklara ne ide u stečaj

Sredinom aprila su radnici štrajkovali glađu ispred fabričkog kruga.

Ona je dodala da su radnici ušli u krug fabrike, da ih niko nije sprečavao, ni policija koja pazi da ne bude incidenata.

"Kada sam u telefonskom razgovoru direktoru zatražila rešenja o radu za nas otpuštene, on mi je spustio slušalicu", rekla je Vesna Simić.

Otpuštanja u Paraćinskoj staklari

Otpušteni radnici Staklare očekuju da ih u toku dana primi generalni direktor fabrike. Tvrde da neće izaći iz preduzeća sve dok ne dobiju ugovore o radu na potpisivanje.

Vesna Simić dodaje da se njene kolege ne kreću po fabrici i da ne žele da ometaju proizvodnju.

"Radno vreme je odavno počelo, a u direkciju Staklare, u vilu, došle su samo kafe-kuvarice. Nijedan direktor, nijedna sekretarica. Nećemo otići iz Staklare sve dok se ovo ne završi", rekla je ona.

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

KiM

Bravo!Radnici Srbije!Probudi te se!Oteli vam oktobarci vase fabrike i prodali za sicu,bitangama koje te fabrike pljackaju i unistavaju,pa prijave lazni stejcaj uz pomoc nepostenih stecajnih upravnika.Ti upravnici su potkupljiva bagra,koja suruje sa gazdama,a sve protiv radnika.A vucic ima zakon koji ne ogranicava duzinu stecaja.Pa gazde i st.upravnici"oglodju"fabriku.ZATO RADNICKA OPLJACKANA I PONIZENA KLASO,U BOJ ZA SVOJA PRAVA I DOSTOJANSTVO.GAZDE VAM TO NECE DATI,BEZ BORBE.RADNICI SRBIJE!UJEDINI TE SE I BORITE!VI STE SVE STVORILI,A O*OS PETOG OKTOBRA VAM TO OTEO.UZ VAS SAM!DO POBEDE!NECE PROCI!

Željko

Nema ništa dok se ne digne kuka i motika, tj.radnička klasa!

Gnjilanac

Zar u zlatno doba,kad je plata 500 eur?

special image