Beta

Radnici upali u Staklaru, traže posao nazad

Autor:

U fabrički krug Srpske fabrike stakla u Paraćinu jutros je ušlo 80 radnika te firme koji mesecima traže da ih poslovodstvo vrati na posao s kog su neosnovano otpušteni jer je sud odbacio stečaja firme.

10
A- A A+
Paraćin, staklara, paraćinska fabrika stakla, fabrika stakla Foto: MONDO/P. Vujić

"Mi smo u šest sati upali u fabriku, odnosno došli smo na posao. Po rešenju Apelacionog privrednog suda iz Beograda, iz januara ove godine, vraćeni smo na posao, ali poslovodstvo Staklare i dalje ne želi da nas pozove na posao. Dužni su, jer ne postoje pravne posledice, nema razloga da ne radimo, stečaj je odbačen", rekla je za TV N1 Vesna Simić, predstavnica otpuštenih staklara.

Sud odbio, Staklara ne ide u stečaj

Sredinom aprila su radnici štrajkovali glađu ispred fabričkog kruga.

Ona je dodala da su radnici ušli u krug fabrike, da ih niko nije sprečavao, ni policija koja pazi da ne bude incidenata.

"Kada sam u telefonskom razgovoru direktoru zatražila rešenja o radu za nas otpuštene, on mi je spustio slušalicu", rekla je Vesna Simić.

Otpuštanja u Paraćinskoj staklari

Otpušteni radnici Staklare očekuju da ih u toku dana primi generalni direktor fabrike. Tvrde da neće izaći iz preduzeća sve dok ne dobiju ugovore o radu na potpisivanje.

Vesna Simić dodaje da se njene kolege ne kreću po fabrici i da ne žele da ometaju proizvodnju.

"Radno vreme je odavno počelo, a u direkciju Staklare, u vilu, došle su samo kafe-kuvarice. Nijedan direktor, nijedna sekretarica. Nećemo otići iz Staklare sve dok se ovo ne završi", rekla je ona.

Povezano

Sve vesti