Predstavljamo vam recept za brzi, ukusni i aromatični tart sa paradajzom i sirom. Recept je veoma jednostavan pa je pogodan i za potpune početnike u kuhinji.

Sastojci:

Pakovanje lisnatog testa

Jedno jaje

Dva mlada luka

500 grama čeri paradajza

Maslinovo ulje

Sveži začin po izboru - bosiljak, majčina dušica, origano...

So, biber

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Lisnato testo razvijte na papiru za pečenje u pravougaoni oblik i stavite na pleh.

Trebalo bi da ostavite ivicu testa, odnosno odredite dokle ćete stavljati fil. Blago nožem zarežite tu granicu, kako se testo ne bi dizalo.

U činiji izmešajte sir sa sitno seckanim mladim lukom, solju i biberom. Nanesite na testo do ivice koju ste odredili. Poređajte prepolovljeni čeri paradajz, još malo posolite po vrhu, i prelijte sa malo maslinovog ulja. Pecite u zagrejanoj rerni dok testo ne postane zlatne boje, pre služenja pospite svežim začinskim biljem.

Kada se izvežbate, slobodno dodajte nadev po želji - šunku, tvrdi sir, ili nešto drugo što volite.

Kako vi najradije pripremate lisnato testo? Recite nam u komentarima!