Fonet

Beograđani, divlje svinje su OPASNE!

Autor:

Uprava za šume upozorava građane na potencijalnu opasnost od divljih svinja koje su prisutne na delovima teritorija beogradskih opština Zemun i Novi Beograd.

24
A- A A+
divlje svinje Foto: Youtube/screenshot/CBS News

Radi lične bezbednosti ljudi i izbegavanja nepotrebnog uznemiravanja, koje može izazvati nekontrolisane reakcije i nepredvidivo kretanje divljih svinja, neophodno je da se izbegavaju izlasci u priobalni deo Novog Beograda i Zemuna, a naročito u večernjim i noćnim satima, sve dok traje ova neposredna opasnost, upozorila je Uprava za šume.

Usled visokog vodostaja Dunava, koji je poplavio Veliko ratno ostrvo, određeni broj divljih svinja spas je pronašao na području Novog Beograda, na potezu od Bloka 30 do Bloka 9, odnosno od Ušća do Zemunskog keja.

Krdo divljih svinja luta Novim Beogradom

Pojava divljih životinja, koje su mnogo "simpatičnije" kada se vide na televiziji ili u crtanom filmu nego oči u oči, izazvalo je pažnju javnosti.

Divlje svinje koje se nalaze na površinama van lovišta su vrlo uznemirene, pri čemu su određene ženke visokosuprasne ili su se skoro oprasile, što maksimalno povećava nivo rizika, navodi se u saopštenju.

Na terenu su uvedena dežurstva u organizaciji Lovačkog udruženja Zemun, policije i JKP Veterina Beograd, i oni preduzimaju mere hvatanja, uspavljivanja i zbrinjavanja svinja u prihvatilištu kojim gazduje LU Zemun.

Povezano

Sve vesti