mondo.rs,SRNA

Masovna tuča migranata kod vrtića, ima povređenih

Autor:

U centru Bihaća, neposredno kod zgrade vrtića, danas se dogodila tuča u kojoj je učestvovalo više migranata, od kojih je jedan uboden nožem, navode "Nezavisne novine".

1
A- A A+
krv ubistvo ranjavanje pucnajva policija istraga Foto: MONDO/Samir Cacan

Očevici kažu da je u incidentu, koji se dogodio oko 13.00 časova, učestvovalo desetak migranata, koji su imali letve i metalne šipke.

Srećom, u krugu vrtića nije bilo dece koja tada obično provode vreme u igri na otvorenom.

Na lice mesta brzo su stigli pripadnici policije i hitna pomoć, pa je ranjenom migrantu ukazana pomoć, nakon čega je prevezen u Kantonalnu bolnicu u Bihaću.

Prema rečima portparola MUP-a Unsko-sanskog kantona /USK/ Ale Šiljdedića, još se utvrđuju okolnosti ovog događaja i u toku je potraga za učesnicima incidenta.

Šiljdedić ističe da su ovakvi događaji na području Bihaća, ali i Velike Kladuše, u kojima borave migranti, postali svakodnevica, te navodi da je trenutno broj migranata znatno veći od smeštajnih kapaciteta kojima raspolažu.

Opšti haos: Tuča stotinu migranata, napadnuti policajci

"Mnogi od njih spavaju na otvorenom ili u neuslovnim smeštajima, nemaju pristup hrani i očekivano je da se dešavaju ovakve stvari. Policija u granicama mogućnosti pokušava da drži stvari pod kontrolom", kaže Šiljdedić.

Ministar unutrašnjih poslova USK Nermin Kljajić rekao je da Vlada USK ozbiljno razmatra o uvođenju vanrednog stanja na području kantona, navodeći da, prema sadašnjim procenama, u Bihaću i Velikoj Kladuši boravi više od 6.000 migranata.

I u Srbiji je proteklih dana zabaleženko nekoliko incidenata u kojima su učestvovali migranti, a dogodila se čak dva ubistva.

Pročitajte još:

Ubijen migrant u centru Beograda

OPET tuča i haos: Ubijen migrant u Beogradu!

Povezano

Sve vesti