mondo.rs,mondo.me

"Kosovo" oteralo Tumbakovića i tandem iz Zvezde! VIDEO

Autor:

Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević nezadovoljan je što dvojac iz Crvene zvezde nije želeo da igra protv takozvanog Kosova. Bes iskalio i na selektoru crnogorskog tima Ljubiši Tumbakoviću.

"Kosovo" oteralo Tumbakovića i tandem iz Zvezde! VIDEO Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

Kosovo je izazvalo velike probleme u crnogorskoj fudbalskoj reprezentaciji! I to ne samo remijem 1:1 u Podgorici.

Prema i dalje nezvaničnim saznanjima, predsedniku tamošnjeg Fudbalskog saveza, Deju Savićeviću je "prekipelo" što fudbaleri Crvene zvezde Mirko Ivanić i Filip Stojković, ali i selektor Ljubiša Tumbaković, nisu odoleli pritiscima da ne igraju za reprezentaciju Crne Gore protiv takozvanog Kosova u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine u Podgorici.

KOMPLETAN IZVEŠTAJ, UZ VIDEO I FOTKE SA STADIONA, MOŽETE PROČITATI NA MONDO.ME.

Zbog toga što je upravo on doveo njih dvojicu, a nije uspeo da utiče na to da igraju protiv tzv. Kosova, Savićević je ljut i na selektora Ljubišu Tumbakovića. A i Tumbaković je lično, takođe imao veliku dilemu, breme i pritisak na svojim plećima.

Ivanić i Stojković su prethodnih dana bili pod velikim pritiskom iz Srbije, a najviše od navijačke frakcije kluba kojem pripadaju, da nipošto ne igraju protiv "Kosova", jer bi to značilo i da priznaju nezavisnost južne srpske pokrajine.

Prema našim nezvaničnim informacijama, predsednik FS Crne Gore je odlučio da svoj trojici otkaže saradnju!

Ivanić i Stojković su se, kako saznajemo, izvinili i saigračima i stručnom štabu i Fudbalskom savezu Crne Gore, ali da ne mogu da budu u timu za meč protiv reprezentacije čiju nezavisnost Srbija ne priznaje.

Drugi izvori navode da ni Tumbaković nije uspeo da odoli svim pritiscima i da je zato odlučio da ipak ne bude na klupi protiv tzv. reprezentacije Kosova. Navodno, njegovoj porodici u Beogradu prete i nije mogao da sve to izdrži.

Na klupi u petak uveče nije sedeo i njegov pomoćnik Aleksandar Janković.

U večerašnjoj utakmici reprezentaciju Crne Gore sa klupe vodili su MIodrag Džudžović i Dragoje Leković, a u startnoj postavi igrali su: Mijatović - Marušić, Simić, Vujačić, Tomašević – Šćekić, Kosović, Janković, Vešović – Mugoša, Bećiraj. Sa klupe su ušli Bakić, Boljević i Jovović.

MONDO ANKETA NA ULICAMA PODGORICE

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Povezano

Sve vesti