mondo.rs

Rodžere, da li ćete igrati opet na Rolan Garosu?

Autor:

Aleks Koreča nije uspeo, jer je Švajcarac samo nestao u tunelu "Šatrijea", ali...

Rodžere, da li ćete igrati opet na Rolan Garosu? Foto: Tanjug/AP Photo/Michel Euler

(3) Rodžer Federer teško je podneo još jedan, šesti poraz od (2) Rafaela Nadala u isto toliko susreta na Rolan Garosu, pre izlaska sa "Šatrijea" napucao je lopticu u publiku, a onda bukvalno nestao u tunelu pre nego što je Aleks Koreča uspeo da ga pita bilo šta.

Kada se malo ohladio, iako vidno neraspoložen, osvajač 20-gren slem titula i jednog Rolan Garosa iz 2009. pojavio se na konferenciji za medije i, doduše uz jasno naznačeno "ako", najavio da će nastupiti u Parizu i 2020.

VIDEO: LJUTI FEDERER SKINUO KAPU NAVIJAČU

Federer je 14 od 20 gren slem titula osvojio nakon što se nije sastajao ni sa Nadalom, ni sa Đokovićem, protiv kojih ima skor 15:24 i 22:25 ukupno, a 3:10 i 6:9 na "mejdžorima". Švajcarac je tri puta pobedio Španca, a Srbina samo jednom u gren slem finalima.

"Mislim da sam igrao odličan tenis na šljaci ove godine, uživao sam od starta turnira, a tu su i navijači koji su me podržavali od prvog dana. Posle pauze sam se vratio i bili su tu. Iznenadio sam možda i sebe načinom na koji sam došao do ove faze turnira", rekao je Federer, koji prethodne tri sezone nije nastupao u Parizu zbog povrede, a potom i procene da to nije dobro za njega pred sezonu na travi i Vimbldon.

"A, sledeće sezone... Videćemo šta će biti. Nadam se da ću biti spreman da igram i sledeće godine, ako sve bude u redu biću tu".

NIŠTA OD "KLASIKA": NADAL POČISTIO FEDERERA

Ako se iz ove izjave ne može zaključiti da je Federer siguran da će se prijaviti za 124. Rolan Garos, bar možemo jasno zaključiti da ne planira da završi karijeru na kraju ove sezone.

Federer je rođen 8. avgusta 1981, što znači da će krajem maja i početkom juna naredne sezone imati 38 godina, devet meseci i 20-ak dana.

Povezano

Sve vesti