mondo.rs,Neša Petrović

Kolarov bez dlake na jeziku: Još je dobro da je 5:0...

"Verovatno najgora utakmica otkako ja gledam reprezentaciju!", rekao je Aleksandar Kolarov posle debakla Srbije u Lavovu.

Kolarov bez dlake na jeziku: Još je dobro da je 5:0... Foto: MN Press

Ako se nešto pozitivno može pronaći posle debakla od Ukrajine (5:0), onda je to što se fudbaleri Srbije nisu "skrivali" od medija i tražili alibije za neuspeh.

Nakon Dušana Tadića, koji je kazao da je partija "orlova" bila sramotna i da je to jedan od najtežih trenutaka u njegovoj karijeri, možda još oštriji bio je kapiten Aleksandar Kolarov koji nije zastajkivao na pitanje da li se oseća poniženo.

Kao iz topa je odgovorio prisutnim novinarima u Lavovu...

"Apsolutno da", naglasio je najiskusniji reprezentativac Srbije.

"Jedna od najtežih utakmica u mojoj karijeri. Verovatno najgora utakmica otkako gledam reprezentaciju, možda gora i od onog što je bilo u Nemačkoj (Argentina - SCG 6:0, prim. aut.). Mi nijednog trenutka nismo bili u utakmici, Ukrajinci su apsolutno zaslužili da pobede 5:0... I dobro je što se i završilo 5:0", naveo je Aleksandar Kolarov koji je svestan da je Srbija bila inferiorna i mogla da primi još neki gol dok je delovala kao duh na terenu.

/MLADEN KRSTAJIĆ POSLE KATASTROFE SRBIJE: ŽIVOT IDE DALJE/

Šta se desilo na poluvremenu, Srbija je tad gubila "samo" 2:0?

"Pokušao je selektor da promeni sistem na četiri pozadi, ali nije problem u tome da li je tri ili četiri, taktički smo bili loši. Znaš kad je to totalna nemoć, probaš da stigneš, alli ne možeš, nismo bili blizu lopte. Najgore od svega je što smo se emotivno ispraznili i ušli u agoniju, a imamo za dva dana protiv Litvanije meč pred praznim stadionom. Teško je reagovati posle ovoga, teško je, moramo da kažemo da gledamo napred, to nam samo ostaje".

/UKRAJINA - SRBIJA 5:0 - BRUKA I SRAMOTA!/

Da li je ovo bio najgori momenat da Srbija zaigra s dva špica? Gostovanje Ukrajini koja nas je nadigrala u pet prethodnih mečeva, prvi put u tandemu Jović i Prijović.

"Pffff...", ostao je bez reči Kolarov.

" Gledam kako je selektor razmišljao, napadači su u formi, igraju i Kostić i Gaćinović po strani u klubovima... Opet, možda smo ušli prepotentno, ne znam".

Foto: Tanjug/(AP Photo/Efrem Lukatsky)


Na pitanje da li je problem u tome što su sezone već završene Aleksandar Kolarov je odgovorio da nije, dok je naglasio i da nije bilo presudno to što je igrao na mestu štopera, pošto je već u karijeri igrao na toj poziciji u klubu.

Do čega je onda bilo?

"Ne znam, taktički smo bili jako slabi, nismo izlazili u liniji. Uopšte nije bitno koliko špiceva je bilo, nismo bili kompaktni kao ekipa. Oni dobro igraju od nazad i u ovom trenutku su mnogo bolja ekipa od nas. Mi smo s dva špica ušli nadajući se da će da nas čekaju, ali su odmah stvarali neke šanse, imali smo i mi neke preko Prijovića, ali slabo je to. Nije bilo segmenta u kom smo bili bolji. Dešavaju se takve utakmice, imao sam ih i u karijeri", odmahivao je glavom Kolarov.

Kako dalje? Srbija je ostala poslednjeplasirana u grupi B...

"Najviše bih voleo da se sve završi danas, ali razmišljao sam svašta, moramo dići glavu i treba ići dalje. Kako dalje? Ne znam... Nije što smo izgubili 5:0 nego kako smo izgubili, dominirali su u svakom smislu, katastrofalno izdanje. Ovim porazom smo zakomplikovali sebi i moramo da pobedimo sledeću utakmicu".

Da li su igrači posle poraza međusobno razgovarali u svlačionici?

"Razgovarali smo naravno, kao i uvek, to se dešava, naravno da smo pričali o tome. To ostaje u svlačionici, nije bilo ružnih reči, ali biće vremena da analiziramo".

Srbija - Litvanija, ponedeljak od 20.45 na praznom stadionu "Rajko Mitić".

Izvor: MONDO/Neša Petrović

Povezano

Sve vesti