mondo.rs,Tanjug

Sprema se haos u Tirani, policija na nogama

Autor:

Albanska policija najavila je da će zbog mogućeg napada na državne institucije tokom večerašnjeg protesta ujedinjene opozicije u Tirani angažovati veći broj pripadnika bezbednosnih snaga.

8
A- A A+
tirana albanija ljuljzim baša Foto: Tanjug/AP Photo/Hektor Pustina

Osim više od 1.700 policajaca, biće angažovani pripadnici Nacionalne garde, policijski službenici iz Drača i Elbasana, a u prvom policijskom kordonu ispred zgrade Vlade biće raspoređeni pripadnici jedinice Škjiponja, prenose albanski mediji.

Zgrada Vlade Albanije ograđena je metalnom ogradom, postavljene su kamere sa visokom rezolucijom, a iza nje će biti raspoređene specijalna jedinica Renea i jedinice za brzu intervenciju.

Nije isključeno i da se protest nastavi ispred albanske skupštine, gde će biti raspoređeni veliki broj policijskih snaga, jer je na prethodnom protestu opozicije prošle nedelje tamo bilo najviše tenzija.

Dodatne mere preuzima i albanska saobraćajna policija, pa autobusima koji će dovoziti demonstrante iz unutrašnjosti neće biti omogućen ulazak u Tiranu.

Oni koji dolaze iz severnog dela zemlje moći će da se parkiraju ispred sportskog centra Aslan Rusi, a oni koji dolaze sa juga kod Ekonomskog fakulteta.

Upozorenje ambasada SAD i Italije!

Ambasade SAD i Italije u Tirani izdale su upozorenje svojim državljanima povodom večerašnjih demonstracija albanske opozicije protiv premijera Edija Rame. U upozorenju američke ambasade, objavljenom na zvaničnom sajtu, navodi se da se očekuje da će demonstracije početi oko 19 časova.


Osmi po redu nacionalni protest ujedinjene albanske opozicije počinje večeras u 19.00 časova. Oni traže ostavku vlade Edija Rame i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Opozicija od ranije optužuje kabinet premijera Albanije Edija Rame da je povezan sa organizovanim kriminalom i korumpiran, što je albanska Vlada demantovala.

Lider opozicione Demokratske partije Ljuljzim Baša rekao je da će na večerašnjem skupu reč biti u rukama naroda.

Ovako je bilo na prethodnim protestima:

Povezano

Sve vesti