mondo.rs

"Алейкум салам, Миланe"

Autor:

Srpski stručnjak predstavljen je u novom klubu.

1
A- A A+
Milan Milanović, Milan Milanovic, Milanović, Milanovic Foto: MN Press

"Алейкум салам, Милан!", arapskim pozdravom dočekan je dosadašnji trener Radnika iz Surdulice Milan Milanović (56) u Kazahstanu.

Dokazani superligaški stručnjak preuzeo je Irtiš iz Pavlodara, nakon sezone provedene na klupi sa juga Srbije. Posle zvanične konferencije, na klupskom sajtu objavljen je tekst promocije sa arapskim otpozdravom, koji koriste muslimani širom sveta.

Milanović je rekao okupljenima da je pogledao jedan meč ekipe koju je preuzeo, a koja je posle 14 kola prva iznad zone ispadanja.

"Upoznaću se sa ekipom na terenu, tokom treninga. Biće mi potrebno vreme. Imali smo dva zajednička treninga pred nedeljnu prijateljsku utakmicu", izjavio je bivši trener niza srpskih klubova (Zemun, Rad, Hajduk, Novi Pazar, Radnički Niš, OFK Beograd...).

Na pitanje šta je odlučilo da prihvati poziv iz Kazahstana, nekadašnji internacionalac rekao je da ekipa ima potencijal, iako je trenutno u krizi.

"Odlučio je i finansijski i sportski faktor. Irtiš je veliki klub, petostruki šampion. Moramo da izvučemo ekipu iz teškog perioda".

Tamošnji novinari pitali su Milanovića i za činjenicu da nije "vezao" nekoliko sezona u istom klubu.

"U današnjem fudbalu dve godine su dug period. Da biste upoznali trenera potrebno vam je vreme, bar godina", dodao je on.

U uvodnom delu sezone, za Irtiš su igrala dvojica srpskih internacionalaca, defanzivaac Uroš Vitas i napadač Milan Mirosavljev.


Povezano

Sve vesti