mondo.rs

Borković krenuo udarcem, pa preticao u Belgiji

Autor:

Najbolji srpski automobilista krenuće u nedelju sa "pol pozicije".

0
A- A A+
Dušan Borković Foto: MONDO/Predrag Vujić

Na petoj trci sezone, Dušan Borković zauzeo je 12. poziciju.

Najbolji srpski automobilista je na čuvenoj stazi Spa Frankošamp osvojio sedam bodova u konkurenciji 34 vozača i sada u generalnom plasmanu ima 64 poena, čime deli desetu poziciju sa Francuzom Pansijatisijem. 

Srpski as je na prvoj trci trećeg trkačkog vikenda TCR šampionata startovao sa desete pozicije, pošto je ranije u toku dana na veoma napetim kvalifikacijama zauzeo deseto mesto. Na startu je kao i prethodnih vikenda bila velika gužva sa ukupno 34 automobila, pa je već u petom minutu trke istaknuta žuta zastava zbog izletanja sa staze. Naš as je u prvoj krivini pretrpeo nekoliko udaraca i oštećenja automobila, što je rezultiralo gubljenjem pet pozicija, ali sjajnom vožnjom, Borković je krug po krug preticao suparnike i kroz cilj prošao kao 12.

Iako je bilo primetno da je "Hyundai" srpskog šampiona znatno sporiji od ostalih "Hyundai" automobila na pravcima, Borković je svo svoje umeće pokazao u savladavanju krivina i tako se izborio za nove bodove.

"Ne mogu reći da sam zadovoljan, ali nadam se da će sutra biti bolja trka. Nije lako sa ovakvim balastom performansi, gde su Kupre i 12 do 13 kilometara na sat brže, ne može se to nadoknaditi ni dobrom vožnjom u krivinama. Nadam se da ćemo pred sledeći vikend u Austriji izgubiti balast, jer smo od nekih proizvođača čak 100 kilograma teži. Za sutra samo želim da izvučem što više bodova, ako ne budem uspeo da se izborim na pravcima za prvo mesto", izjavio je Borković nakon prve trke.

Na osnovu 10. pozicije na kvalifikacijama i pravila inverzivnog poretka, srpski as na sutrašnjoj trci (od 11.40 časova) ima pol poziciju.

Povezano

Sve vesti