mondo.rs

Bio bi to savršen Bufonov kraj

Autor:

Italijanski mediji otkrivaju scenario kakav mnogi priželjkuju.

3
A- A A+
bufon, psž, psg, pari sen žermen Foto: Mondo/Stefan Stojanović

U Pari Sen Žermen je došao da u 42. godini osvoji Ligu šampiona, ali kao što obično biva - takvi "ciljani" pokušaji su veoma teško ostvarivi.

Sada, posle kraja jednogodišnje epizode u Parizu, Đanluiđi Bufon (41) ponovo je slobodan igrač i iako se svakodnevno dovodi u vezu sa nizom klubova, italijanski list "Gazeta delo Sport" objavio je ono što su svi želeli da čuju.

Čuveni "Điđi" možda ovog leta ponovo stane pred gol Parme!

Kultni čuvar mreže odbio je ponudu Pari Sen Žermena da ostane do 2020, čime se stvorio prostor da klub sa stadiona "Enio Tardini" pokuša da ga vrati na teren na kojem je devedesetih počeo veliku karijeru:

Ako se to dogodi, osvajač Mundijala sa "Azurima" zatvoriće pun krug, jer će se vratiti u klub iz kojeg je 2001. otišao u Juventus i počeo 17 godina dugačku epizodu u klubu sa kojim je osvajao titule, igrao u Seriji B, kao i u finalima Lige šampiona.

Bufon je stigao u Parmu 1994. godine i pre selidbe u Juventus (za 52 miliona evra!) odigrao je 220 takmičarskih mečeva za "mlekadžije", uključujući i svoj debi u Seriji A - 19. novembra 1995. godine protiv Milana (0:0).

U međuvremenu, klub sa "Enio Tardinija" je prolazio kroz izuzetno težak period, bankrotirao 2015, kretao ispočetka iz Serije D i u takmičarskoj 2018/19 izborio ostanak u najvišem rangu, u kojem bi od leta mogao ponovo da zaigra sa Bufonom ispred svoje mreže.

Povezano

Sve vesti