• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uskoro ženski "San letnje noći"

Izvor MONDO/Tanjug

Čak 16 glumica igraće u novoj verziji Šekspirovog komada u Beogradu.

 San letnje noći Narodno pozorište

Prva čitaća proba komedije Vilijama Šekspira "San letnje noći", u režiji Kokana Mladenovića, sa kompletno ženskom podelom u kojoj je 16 glumica, održana je u probnoj sali na petom spratu.

Pre početka probe, umetničku i saradničku ekipu predstave, čija je premijera planirana za 6. oktobar na Velikoj sceni, pozdravila je, u kratkom govoru, v.d. upravnika Ivana Vujić, koja im je poželela uspeh u radu, saopštili su iz Narodnog pozorišta.

Vujić je kazala da joj je veoma drago što se ovaj poznati Šekspirov komad, sa kojim će biti otvorena nova sezona, posle više od dve decenije, ponovo vraća na repertoar Narodnog pozorišta.

Dramaturzi su Dimitrije Kokanov i Željko Hubač, kostimograf je Bojana Nikitović, scenograf Marija Kalabić, kompozitor Irena Popović, dok će za scenski pokret biti zadužen Andreja Kulešević.

Predstava Kokana Mladenovića je 6. dramska postavka "Sna letnje noći", jedne od najlepših komedija u svetskoj dramskoj literaturi, koju je Šekspir napisao između 1590. i 1596. godine.

Na sceni Narodnog pozorišta, u adaptaciji Lučijana Joneskua, u režiji i koreografiji Mihaela Atanasiu, bila je postavljena i baletska predstava "San letnje noći", a premijera je održana 10. decembra 1987. godine.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE