Beta,Tanjug

Policija traga za napadačem na studenta u Novom Sadu

Autor:

Protest "1 od 5 miliona" saopštio je da je jedan od organizatora protesta u Novom Sadu, student Filozofskog fakulteta Dejan Bagarić, sinoć fizički napadnut u Univerzitetskom kampusu. Ministar Stefanović: Ima indicija ko je napadač.

74
A- A A+
nesreća, hitna pomoć Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Student je primljen u Urgentni centar Kliničkog centra "Novi Sad".

Organizatori protesta veruju da je napad političke prirode i traže od novosadske policije i tužilaštva da u najkraćem roku identifikuju, uhapse i izvedu na sud napadače na Bagarića.

U saopstenju se kaže da su i prethodno, dan ranije, u novosadskom Univerzitetskom kampusu, meta napada bila dvojica studenata i aktivista organizacije "Krov nad glavom".

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas da policija ima pretpostavke o tome ko je pretukao jednog od organizatora studentskog protesta u Novom Sadu i da već radi na tom slučaju.

Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da ima indicija ko je to učinio, ali da u interesu istrage ne može da iznese više detalja.

On je naveo da osuđuje svako nasilje, kao što su i upadi u institucije, napadi na žene i drugi.

"Ništa ne može da se reši nasiljem. Policija radi, dostaviće dokaze sudu, zalažemo se da kazne budu što strožije, da iskorenimo nasilje", rekao je ministar.

Novi protest opozicije

Povezano

Sve vesti