mondo.rs

Revoltirani Borković: Mogao bih do sutra da kritikujem!

Autor:

"Moj NIS Petrol Tim i ja ozbiljno razmišljamo o narednim koracima i gde ću ubuduće predstavljati Srbiju u automobilizmu", rekao je Borković posle trke koju nije završio zbog sudara.

Revoltirani Borković: Mogao bih do sutra da kritikujem! Foto: MONDO/Marko Tanasković

Šteta!

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković je u jučerašnjim kvalifikacijama osvojio "pol" poziciju za drugu trku u Belgiji i iskoristio je fantastičnim startom, ali zbog toga sudara dok je bio na vodećoj poziciji - nije mogao da nastavi trku.

Njega je sa staze "izbacio" Džimi Klaret, kako se navodi u saopštenju "nesportski ga je udario otpozadi", pa je tako Borković ostao bez plasmana drugog dana.

"Jako sam razočaran. Savršeno sam startovao, bio fokusiran i odvezao sam i bolje nego što je Hyundai ovog vikenda mogao da pruži s obzirom da smo 110kg teži od Pežoa. Kad sam video sigurnosni auto znao sam da će biti teško s obzirom na veliku razliku u brzini, Pežoa pogotovo. Mogao bih do sutra da kritikujem organizatore što su nekim vozačima dozvoljene nedopustive stvari", kazao je revoltirani Borković u naletu emocija.

"Briše je sa trećeg mesta preleteo nas dvojicu, a Klaret me je udario posle najdužeg pravca i sa skoro 250km na sat izbacio sa staze na mestu gde nije imao šanse da me obiđe. Da šampionat kažnjava takvu nesportsku vožnju, nikome ne bi palo na pamet da tako vozi".

Borković je rekao i da je "imao sreću što je izbegao totalni udes", pošto je mogao još neko da naleti na njega u trenutku sudara, a izrazio je brigu zbog gubitka bodova.

"Da sam završio trku uzeo bih dovoljno bodova za povratak u vrh šampionata, ali posle ovog incidenta nisam siguran kakve šanse imam do kraja godine. Ja ću naravno dati sve od sebe na svakom preostalom trkačkom vikendu, a moj NIS Petrol Tim i ja ozbiljno razmišljamo o narednim koracima i gde ću ubuduće predstavljati Srbiju u automobilizmu", naveo je on.

Borković je ovog vikenda je osvojio sedam bodova i u generalnom plasmanu ima 64 poena, a četvrti trkački vikend će se održati 13. i 14. jula na stazi Red Bull Ring u Austriji.

Povezano

Sve vesti