• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Većina kupaca stanova u Beogradu nisu Beograđani

Izvor mondo.rs

Cene nekretnina poslednjih godina u Beogradu vrtoglavo rastu, ali kupaca ne manjka.

 Kupovina stanova u Beogradu - ko su kupci Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Procenjuje se da rast cena stanova u glavnom gradu iznosi oko deset procenata godišnje.

Samo u prestonici Srbije, prema nezvaničnim podacima, piše list, prošle godine prodato je 16.000 stanova, i to 11.000 u starogradnji i 5.000 u novogradnji za ukupan iznos od oko 900 miliona evra.

Najskuplji stanovi u Beogradu, a najjeftiniji u...

"Kod nas nema opcija za investiranje ni pravog finansijskog tržišta, odnosno mugućnosti za one koji imaju štednju da investiraju u akcije, obveznice... Zato je kupovina stana, kada su i kamate na štednju male, najpoželjnija opcija za one koji imaju gotovinu", kaže sagovornik Politike, upoznat sa stanjem ne tržištu nekretnina, i dodaje da u Srbiji ima mnogo više ušteđevine nego što se pretpostavlja.

"Većina kupaca stanova u Beogradu nisu Beograđani i ne žive u njemu. Kupaca iz unutrašnjosti je više od 50 odsto. To pokazuje da se potcenjuje kupovna moć ljudi iz drugih gradova Srbije", naglašava sagovornik Politike.

"Kupuju stanove za decu i u međuvremenu izdaju. Generalno, nisu vođeni povratkom investicije, već žele da obezbede sigurnost. Veliki broj kupaca je i iz Crne Gore i BiH", objašnjava on.

Izvor "Politike" smatra da je kvadrat od 2.000 evra postao standard na dobrim lokacijama u Beogradu, kao i da su cene u novogradnji preterane i da svako ko traži više od 2.000 evra ima ogromnu maržu, ali naglašava da je prava aktivnost na tržištu u starogradnji, gde su cene niže.

Komentari 37

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bombon

Svi što pristužu treba da znaju da je život u Beogradu skup. Ovde sve košta više nego u palankama, Bosni ili Crnoj Gori. Da ne bude posle da moraju da se bave kriminalom ili budu sezonski radnici na obližnjim poljoprivrednim dobrima, a žene i devojke postanu starlete (poslovna pratnja) itd..... Mogućnosti su brojne, ali su problemi daleko veći za opstanak ovde. Nije dovoljno samo kupiti stan, treba plaćati njegove poreze, račune, održavanje a uz to treba jesti i obući se.....

Мисирац

Најјачи су коментари од оних који из НЕКОГ разлога ЈОШ НИСУ дошли у Београд крену да пљују "БЕОГРАЂАНЕ" А ПОЛА КОМШИЛУКА МУ "БЕОГРАЂАНИ" .....!!! Најлепше је за празнике кад Београд остане нама Београђанима ......а они "БЕОГРАЂАНИ" оду кући!!!! Ни сам никад делио људе по по вери ... боји коже ..... Националности али што се у Београду и Новом Саду накупило шљама из Ц. Г. БиХ ..... То је за неверовати....!!!! Бахатост примитивизам...немам речи!!! Шта РЕЋИ па ЈЕДАН "ДООДИК" ЈЕ "БЕОГРАЂАНИН"?! Ево овако увек питам да ли у БЕРАНАМА ПЉЕВЉИМА ТИТОГРАДУ ТРЕБИЊУ БРЧКОМ БЈЕЉИНИ ВИШЕГРАДУ .... има. Еки директор школе или јавног предузећа да је из Краљева Крушевца Ниша.... Сомбора?! Наравно да нема .... ! (Ако има а да родом није из тог Краја желим да га упознам)

Lili

@Мисирац baš mi te žao paćeniče! Rodio se pored medicinskog fakulteta, a završio ugostiteljsku! Odvratni Hercegovci sve doktori i direktori!

special image