Tanjug

Preminuo srpski političar pretučen u Rijeci

Autor:

Radoje Petković, potpredsednik Veća srpske nacionalne manjine Grada Kastva, građevinski preduzetnik i dugogodišnji član SDSS-a, brutalno je pretučen u aprilu u Viškovu.

20
A- A A+
bolnica, krevet, bolnički krevet, bolnička soba, Foto: Mondo/Stefan Stojanović

On je nakon nekoliko meseci borbe za život podlegao povredama. To je objavljeno na Facebook stranici Veća srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije.

Petković je brutalno pretučen 24. aprila ispred jednog kafića u Viškovu, u opštini Rijeka, i nedeljama se borio za život, prenosi Index.hr.

Riječka policija je kao napadača identifikovala I.G. (48) koga Opštinsko državno pravobranilaštvo sumnjiči za krivično delo nanošenja izuzetno teških telesnih povreda.

Istražni sudija Županijskog suda u Rijeci Ksenija Zorc odredila je Glaviću istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i uticaja na svedoke.

Petković je nakon kratke prepirke s I.G. u lokalu krenuo prema svom automobilu. I.G. ga je stigao na parkingu i brutalno napao.

Na snimcima nadzorne kamere vidi se da I.G. nije odustajao od udaraca čak ni kada je Petković izgubio svest i pao na zemlju.

Povezano

Sve vesti