Tanjug

Osumnjičeni za heroin: Kalić i saradnik ćute

Autor:

Viši sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana Čedu Kaliću (28) i O.N. (27), koji su osumnjičeni da su duže vreme krijumčarili heroin i marihuanu iz Crne Gore u Srbiju.

0
A- A A+

droga kokain spid heroin diler dileri narkotik narkotici narkoman narkomani Foto: MONDO Ilustracija

Pritvor im je, na predlog tužilaštva, odredio sudija za prethodni postupak da ne bi u kratkom roku ponovili krivično delo, precizirala je za Tanjug portparol suda, Tatjana Tešić.

Oni su se prethodno na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branili ćutanjem, odnosno iskoristili su zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Čedo Kalić je bratanac Safeta Kalića poznatijeg kao "Sajo iz Rožaja", za kojeg mediji pišu da je "balkanski Eskobar", navodeći da ga sve policije Balkana označavaju jednim od najvećhih narko-dilera na ovim prostorima.

Kalić i O.N. uhapšeni su proteklog vikenda u Beogradu zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je, kako je saopšteno, prilikom pretresa Kalića pronašla oko 800 grama heroina, dok je prilikom pretresa prostorija koje su koristili pronašla još kilogram marihuane.

Sumnja se da su Kalić i drugi osumnjičeni duži vremenski period heroin i marihuanu nabavljali iz Crne Gore, a prodavali na teritoriji Beograda, navela je policija.

Povezano

Sve vesti