mondo.rs

Lazar Marković "merka" ponude iz Belgije

Autor:

Povremeni reprezentativac Srbije slobodan je u izboru nove sredine i ovoga puta mora pažljivo da odabere.

Lazar Marković "merka" ponude iz Belgije Foto: Guliver/Getty images/Alex Livesey

Srpski fudbaler Lazar Marković (25) jedan je od 15 igrača koji su napustili Fulam ovog leta, pa će tako kao slobodan agent pokušati da pronađe novi angažman.

Spominjalo se interesovanje Njukasla, ali za sada su najozbiljnije dve ponude iz Belgije, pišu tamošnji mediji, pa bi Markovića u svojim redovima najradije videli Standard iz Liježa i Gent, s tim da još nije došlo do konkretnog kontakta dve strane.

Standard traži zamenu za Musu Đenepoa, koji će napustiti Lijež ovog leta, dok je alternativa i Nabil Dirar iz Fenerbahčea, s tim da bi za njega platili obeštećenje.

Zanimljivo je da je Marković već igrao u Belgiji, i to za rivalski Anderleht, kada ga je Liverpul pozajmio na šest meseci, ali se nije snašao ni u Briselu, tako da se vratio u Liverpul čijih se "okova" oslobodio tek ovog januara kada je raskinuo ugovor i prešao u Fulam.


Ne treba podsećati koliko je Markovićeva karijera stagnirala od 2014. godine, kada je kao talentovani fudbaler Benfike stigao u Liverpul u transferu vrednom 20 miliona funti.

U prvoj sezoni na "Enfildu" odigrao je 34 meča, pa išao na četiri pozajmice (Fenerbahče, Sporting, Hal, Anderleht) gde se nije naigrao.

Može li "spas karijere" da pronađe u Belgiji? 

Povezano

Sve vesti