mondo.rs

Marsej ne dopušta Hrvatu da igra EURO za mlade

Autor:

Andre Viljas-Boaš je "udario rampu" za skupocenog defanzivca.

Marsej ne dopušta Hrvatu da igra EURO za mlade Foto: Guliver/Alex Grimm/Getty Images) Mijat Gaćinović i Duje Ćaleta-Car u duelu.

Problemi za mladu reprezentaciju Hrvatske uoči početka Evropskog prvenstva koje se održava u Italiji i San Marinu od 16. do 30. juna.

Duje Ćaleta-Car (22) dobio je zabranu svog kluba Marseja da bude deo ekipe "vatrenih", koja je u grupi "C" trebalo da se takmiči protiv Engleske, Rumunije i zanimljivo Francuske, pošto je novi trener Andre Viljas-Boašprocenio da mu je neophodan odmah na startu priprema.

Portal "Index" prenosi da je Marsej poslao dopis Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) da ne dopušta defanzivcu nastup na turniru, a da sve ostale spekulacije nisu tačne.

"Svako od nas donosi odluke za sebe. Neću to komentarisati, sve probleme koje imam rešiću bez medija, bez konferencija i bez panike", rekao je selektor seniorske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić.

On je ostao "zakopčan" po pitanju Ćaleta-Cara, tako da je nepoznato da li će biti bar na raspolaganju "A" selekciji protiv Tunisa, dok je definitivno da neće putovati na EUROU21.

/ČIME SU ĆALETA-CAR I RADONJIĆ VEĆ NALJUTILI TRENERA/

Duje Ćaleta-Car je prošlog leta stigao u Marsej iz Salcburga za čak 19 miliona evra, ali nije oduševio u svojoj prvoj sezoni na "Velodromu", kao ni srpski fudbaler Nemanja Radonjić, pošto su obojica imali problema sa bivšim šefom Rudijem Garsijom.

Radonjić je deo ekipe koju je Goran Đorović pozvao za Evropsko prvenstvo, a za sada nije bilo informacija da se Marsej protivi njegovom nastupu za Srbiju.

Povezano

Sve vesti