mondo.rs

Kazna Zvezdi, Trinkijeriju i opomena, poruka za sudije

Autor:

Crveno-beli kažnjeni zbog vređanja trenera gostiju na nacionalnoj osnovi. Uz sankcije zbog tehničkih grešaka, Itaijan opomenut da ne sme da komentariše suđenje. Preporuka arbitima.

Kazna Zvezdi, Trinkijeriju i opomena, poruka za sudije Foto: MN Press

U velikoj vrućini "Pionira", Crvena zvezda mts i Partizan odigrali su uzbudljiv derbi, odlučen trojkama crveno-belih u poslednjim minutima.

Nakon meča, šef struke crno-belih Andrea Trinkijeri govorio je oštro o, utisak je - prestrogoj, odluci sudije Aleksandra Glišića da mu posle tehničke greške zbog prigovora odmah dodeli još jednu, isključujuću, kao i o uvredama na svoj račun.

Nedugo potom, oglasio se i predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović najavom da će crno-beli razmatrati istupanje iz lige, a nezadovoljni su bili i igrači crno-belih, među kojima sa oglasio Rade Zagorac.

Dan nakon utakmice, direktor takmičenja Košarkaške lige Srbije Leon Deleon potpisao je i objavio saopštenje u kojem je taksativno naveo odluke:

- KK Crvena zvezda kažnjena je novčanom kaznom u iznosu od 84.000 dinara zbog toga što su gledaoci vređali trenera gostujuće ekipe po nacionalnoj osnovi ("ustašo", prim. novin) i zbog bacanja na teren čvrstih predmeta.

- Košarkaš Partizana Aleks Renfro moraće da plati 6.000 dinara zbog dobijene tehničke greške, a trener crno-belih Andrea Trinkijeri 24.000 zbog dosuđene četvrte tehničke greške i još 36.000 zbog isključenja.

- Kažnjen je i KK Partizan, iznosom od 18.000 dinara, jer se na konferenciji za novinare nije pojavio nijedan igrač.

U ostalim napomenama, Andrea Trinkijeri je opomenut da nije dozvoljeno javno kritikovati odluke sudija prema Propozicijama takmičenja, a sudijama je skrenuta pažnja da na utakmicama plej-ofa "mogu i treba da koriste uređaje za proveru spornih sudijskih odluka".

Naredna, druga utakmica finalne serije biće odigrana u sredu, od 19 časova uz direktan prenos na TV Arena sport.

Povezano

Sve vesti