mondo.rs

BRAVO! Ovako se čuva priroda Srbije!

Autor:

Na inicijativu Darka Rundeka, kragujevački Arsenal fest postao prvi u Srbiji na kojem će se pivo i ostala pića konzumirati isključivo iz trajnih plastičnih čaša koje se ne bacaju.

BRAVO! Ovako se čuva priroda Srbije! Foto: MONDO/P. Vujić

Deveto izdanje Arsenal festa od 19. do 22. juna u Kragujevcu ulazi u istoriji ekološkog pokreta u Srbiji i borbe za očuvanje prirode!

Na inicijativu muzičara Darka Rundeka, ovaj muzički festival, poput nekih poznatijih u svetu kao Glastonberi, recimo, postaće prvi u Srbiji na kojem će se pivo i ostala pića konzumirati isključivo iz trajnih plastičnih čaša koje se ne bacaju!

Posetioci festivala će na nekoliko punktova, uz kauciju, dobiti trajnu čašu brendiranu Arsenalovim logom i vizualom. Prilikom izlaska iz festivalskog prostora posetici mogu da ponesu čašu sa sobom kao suvenir, ili j da je vrate na punkt i da dobiju nazad novac.

Uvođenjem trajnih čaša Arsenal Fest se priključuje globalnim ekološkim naporima za očuvanjem prirodne okoline, jer se izbegava korišćenje hiljada jednokratnih plastičnih čaša koje se ne mogu raspasti, i zagađivaće prirodu stotinama godina ukoliko nisu pravilno odložene na otpad.

Arsenal je ovim potezom podržao incijativu Darka Rundeka da se i u Srbiji na muzičkim događajima koriste trajne plastične čaše koje se ne bacaju, navedeno je u saopštenju.

Za spas planete - PROTIV plastičnih kesa! (GRAFIKA)

"Moram da kažem da sam ponosan što ću učestvovati na prvom festivalu u Srbiji na kojem neće biti čaša za bacanje, nego će biti, kao što je bilo (nedavno) u Beogradu na našim koncertima, čaše koje se kauciraju, vraćaju, kupuju. Posle festivala neće ostati brdo bačene plastike sa kojom ponovo neće znati šta da se radi. Ponosan sa na vas i ponosan što možemo zajedno da napravimo korak ka čistijem i lepšem svetu!", glasi poruka legendarnog Rundeka.


Povezano

Sve vesti