Tanjug

Otac stradalog radnika u Lučanima traži pomoć Vučića

Autor:

Milovan Milivojević, čiji je sin Milomir 2017. stradao u eksploziji u fabrici Milan Blagojević Namenska u Lučanima, iskoristio je posetu predsednika Aleksandra Vučića tom mestu da mu se obrati i zatraži pomoć.

56
A- A A+
Vučić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik ga je pozvao na razgovor u ponedeljak, u Predsedništvu Srbije.

Milivojević je sačekao Vučića u naselju Krstac u Lučanima i zatražio predsednikovu pomoć jer, kako je rekao, u prethodne dve godine niko u državi nije hteo da mu pomogne da dobije bilo kakav zvaničan dokument o smrti svog sina, i da se utvrdi odgovornost za njegovu pogibiju.

On je predsedniku preneo da je istraga završena, da su prikupljeni dokazi o toj nesreći, ali da u Osnovnom tužilaštvu u Čačku nije podignuta optužnica, jer, kako tvrdi, generalni direktor fabrike Radoš Milovanović utiče na institucije.

Milojević se tokom razgovora sa predsednikom rasplakao i rekao da će mu doneti snimak razgovora od dva i po sata sa direktorom fabrike Milovanovićem, na kojem se čuje "kako nudi posao njegovoj supruzi i ćerki, a porodici stan".

Izvor: Tanjug

"Ja ne mogu da prodam svog sina, kao što su ovde svi uradili", rekao je Milivojević i zatražio da se utvrdi ko je odgovoran za tu tragediju i zašto se nije vodilo računa o zaštiti i bezbednosti radnika.

Vučić je strpljivo slušao Milivojevića i rekao da ga čeka u ponedeljak u Predsedništvu.

"Tragedija tvoje porodice je užasna, ali te molim da ne govoriš da ti se kuća ugasila", dodao je Vučić.

On je kazao da će pozvati i ministarku pravde Nelu Kuburović da prisustvuje njihovom sastanku.

Povezano

Sve vesti