mondo.rs,Tanjug

Makron se pozvao na iskustva Ane Brnabić

Autor:

U Ženevi je u toku Međunarodna konferencija rada, a učesnici skupa, svetski lideri, među kojima i premijerka Ana Brnabić, imali su priliku da čuju izlaganje nemačke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsednika Emanuela Makrona.

2
A- A A+
ana brnabić i emanuel makron Foto: Tanjug/Kabinet predsednice Vlade Srbije/Slobodan Miljević

Makron se, inače, u govoru, posebno osvrnuo na predsednicu srpske vlade.

Makron je, govoreći o izazovima sa kojima se suočavaju evropske zemlje, ukazao na trendove koji vode ka "rascepkavanju" zakona o radu i naglasio da je potreban efikasan zakon o radu.

"Okršaj" Merkelove i Makrona

On je upozorio da se u Evropi ponovo poljavljuju problemi kojih godinama nije bilo.

Makron je u kontekstu napora za savladavanje izazova sa kojima se evropske zemlje suočavaju posebno pomenuo srpsku premijerku.

Makron u julu u Beogradu, zahvalnost Vučiću

U razgovoru sa srpskim medijima Brnabić, na pitanje koliko joj to znači, kaže:


"Znači mi. Velika pažnja posvećena je govoru Makrona. Drago mi je što je mene i Srbiju prepoznao kao jednog od partnera i kao zemlju koja takođe prolazi kroz značajne reforme i njihove izazove, sa kojima se suočavaju i zemlje kakva je Francuska", dodao je.

Među učesnicima skupa u Ženevi su i predsednik Italije Serđo Matarela, premijerka Norveške Erna Solberg, premijer Švedske Stefan Lefven, predsednica Generalne skupštine UN Marija Fernanda Espinosa Garses, ruski premijer Dmitrij Medvedev...

Iz regiona pored premijerke Brnabić na skupu učestvuje i premijer Slovenije Marjan Šarec.

Povezano

Sve vesti