mondo.me

Petorica dečaka silovala devojčicu, sudiće se trojici

Autor:

Protiv trojice dečaka uzrasta od 14 do 16 godina za koje se sumnja da su više meseci s još dva školska druga, koji imaju manje od 14 godina, zlostavljali 12-godišnju devojčicu podignute su optužnice u Višem državnom tužilaštvu

Petorica dečaka silovala devojčicu, sudiće se trojici Foto: MONDO/Stefan Stojanović Ilustracija

Nakon realizovanog pripremnog postupka prema trojici maloletnika, Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju je, kako je saopšteno, podnelo Veću za maloletnike Višeg suda u Bijelom Polju predlog za izricanje krivične sankcije vaspitne mere upućivanje u ustanovu zavodskog tipa.

“Maloletnicima je stavljeno na teret da su počinili krivična dela i to krivično delo silovanje, krivično delo obljuba s detetom i krivično dela ucena”, precizirano je iz Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju.

Tri dečaka su, kako je potvrđeno iz Višeg suda u Bijelom Polju, i dalje u specijalnoj ustanovi gde ih je sutkinja za maloletnike tog suda Vanja Rakonjac 18. marta privremeno uputila.

Pet dečaka su, kako se sumnja, 12-godišnju devojčicu mesecima seksualno zlostavljali i onda je ucenjivali eksplicitnim video-snimkom.

Ubijen dečak u Beranama, nađen nag u vodi

Zlostavljali su je u zgradi napuštenog hotela nadomak škole. Snimcima sa mobilnih telefona ucenjivali su je da im donosi novac, ali i dragocenosti iz kuće koje su oni potom prodavali.

Sve je, prema nezvaničnim saznanjima, otkriveno kada je roditeljima devojčice dojavljeno da ona dečacima u školi predaje dragocene stvari iz kuće.

"Kako da se pomirim sa tim da je tako surovo i svirepo zlostavljana moja devojčica. Videli ste je pred kućom koliko je krhka. To je još dete. Zar nju da seksualno zlostavljaju i snimaju, pa da je posle ucenjuju, tuku, traže pare i nakit?! Zao mi je i što neće biti da je ona jedina koja je ovako zlostavljana”, ispričao je u martu otac devojčice za beogradske Večernje novosti.

Protiv tri dečaka uzrasta od 14 do 16 godina je, s obzirom na to da su prema Zakonu o postupanju prema maloletnicima u krivičnom postupku krivično odgovorna, podignuta optužnica i vodiće se sudski postupak.

Protiv dva dečaka koji imaju manje od 14 godina ne može biti podignuta optužnica, odnosno vođen sudski postupak zato što prema ovom zakonu nijesu krivično odgovorna.

Povezano

Sve vesti