mondo.rs,SRNA

Umrlo više od 30 dece, sumnja se na azijsku trešnju

Autor:

Najmanje 31 dete preminulo je u severnoj Indiji u poslednjih deset dana od posledica encefalitisa, za koji se veruje da je povezan s toksičnom supstancom nađenom u azijskim trešnjama, saopštili su zdravstveni zvaničnici.

2
A- A A+
azijska trešnja Foto: YouTube/printscreen/uftropicalfruit

  Neimenovani zvaničnici kažu da su smrtni slučajevi prijavljeni o okrugu Muzafarpur indijske države Bihar, koji je poznat po bujnim voćnjacima azijske trešnje.

Zdravstveni zvaničnik Ašog Kumar Sing izjavio je za AFP da su kod sve dece primećeni simptomi sindroma akutnog encefalitisa, te da je većina njih naglo izgubila glukozu u krvi.

On je rekao da je odeljenje za zdravlje već izdalo upozorenje odraslima da vode računa o deci tokom toplog leta, kada je dnevna teperatura iznad 40 stepeni Celzijusovih.

Norvežani se otrovali vodom, ima i mrtvih

Od akutnog zapaljenja mozga 2014. godine preminulo je 150 ljudi, a američki istraživači su godinu dana kasnije izjavili da bi bolest mogla biti povezana sa toksičnom supstancom koja se nalazi u egzotičnom voću.

Užas: Pojeli sendviče i umrli

Pojava neuroloških bolesti praćena je i u drugim područjima u kojima se uzgaja azijska trešnja, kao što su Bangladeš i Vijetnam.

Povezano

Sve vesti