Tanjug

Kolinda: Opet bih zvala Vučića u Hrvatsku

Autor:

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas da su joj mnogi prigovarali što je pozvala predsednika Srbije u posetu Hrvatskoj, ali kaže da bi to ponovo uradila i navela svoje razloge.

10
A- A A+
Kolinda Grabar Kitarović Foto: Tanjug/Hina/Tomislav Pavlek Kolinda Grabar Kitarović

"Prigovaraju mi što sam pozvala Vučića u Hrvatsku, ali i opet bih to napravila. Roditelji nestalih branitelja (hrvatskih ratnih veterana) nemaju vremena za čekanje da se Srbija normalizuje kao država", rekla je Grabar Kitarović na predstavljanju knjige "Nestali u Domovinskom ratu 2", prenosi zagrebačka podružnica TV N1.

Vučić u Hrvatskoj: Takve gadosti davno nisam čuo!

Ona je rekla da su konkretni pomaci neophodni za njenu posetu Srbiji, "ne kao uslov, već kao nešto što je potrebno", te u tom kontekstu podsetila da dokumenta koja je Vučić doneo u Zagreb nisu bila adekvatna.

"Nadam se da je Vučić iskren u tome i da će se naći barem određeni broj dosijea, jer sad je prošlo dosta vremena da nismo nikog pronašli", rekla je Grabar Kitarović i dodala da veruje da je Vučić, za dokumenta koja je doneo u Zagreb tokom prošlogodišnje posete, "mislio da su uredni".

"Ne verujem da bi dolazio u Zagreb i namerno se blamirao da je znao da nisu tačni", rekla je Grabar-Kitarović i najavila da će to pitanje pokrenuti i pred Generalnom skupštinom UN.

Nakon prošlogodišnje posete Vučića Hrvatskoj, hrvatska predsednica izjavila je da je Vučić doneo dokumente nestalih osoba koje su već identifikovane.

Povezano

Sve vesti