mondo.rs

BRAVO: Košarkaši Srbije pomažu Srbima sa Kosova

Autor:

Miroslav Raduljica i Marko Kešelj organizuju veliko dobrotvorno veče u Beogradu kako bi se prikupila sredstva za izgradnju i opremanju nove kuće porodice Savić.

BRAVO: Košarkaši Srbije pomažu Srbima sa Kosova Foto: MN Press Mačvan, Kešelj i Raduljica

Srpski košarkaši Marko Kešelj i Miroslav Raduljica, u saradnji sa Humanitarnom organizacijom Srbi za Srbe, pokreću novu veliku humanitarnu akciju za izgradnju kuće socijalno ugrožene porodice Savić sa šestoro maloletne dece iz sela Koretište na Kosovu i Metohiji.

Savići trenutno žive teškim materijalnim uslovima u velikoj porodičnoj zadruzi koja trenutno broji 32 člana. Hranu dobijaju iz eparhijske Narodne kuhinje, dok se trude da kroz poljoprivredu obezbede sebi druge osnovne potrebe i uslove za život.

Kako Savići sada žive pogledajte OVDE

Kako bi se pomogla izgradnja nove kuće i njeno opremanje za ovu mnogočlanu porodicu, Raduljica i Kešelj, koji su i do sada na slične načine pomagali, organizuju veliko dobrotvorno veče u restoranu "Life Active club" na Novom Beogradu, 22. juna (početak u 19.30 časova).

Tokom večeri će se prikupljati neophodna sredstva za novi dom porodice Savić. Cena ulaznice je 12.000 dinara koja se može obezbediti kroz donaciju na račun Humanitarne organizacije Srbi za Srbe br. 160-279491-71, sa napomenom "Donatorsko veče za Saviće" ili na samom događaju.

Pošto je broj mesta na donatorskoj večeri ograničen, svi koji žele da učestvuju u ovoj humanitarnoj akciji potrebno je da ga rezervišu putem elektronske pošte na organizacija@srbizasrbe.org ili telefonom +381 64 175 7751 najkasnije do 15. juna.

"Organizovanjem ove velike donatorske večere i pokretanjem čitave akcije pomoći Savićima, košarkaši Marko Kešelj i Miroslav Raduljica pridružili su se sve većem timu sportista koji u saradnji sa našom organizacijom obezbeđuju vrednu materijalnu pomoć za porodice i decu koji nemaju osnovne uslove za pristojan život i odrastanje, poput Nikole Mirotića, košarkaša Milvoki Baksa, koji je početkom ove godine obezbedio novi dom za socijalno ugroženu porodicu iz Vukovara", rekao je predsednik organizacije Srbi za Srbe Igor Rašula.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe već punih 14 godina pruža pomoć za socijalno ugrožene porodice širom Balkana, tokom kojih je prikupila 3,5 miliona evra donacija i sa njima obezbedila vrednu materijalnu pomoć za više od 2.400 porodica, 12.000 dece, kao i pomoć za više desetina projekata koji su za cilj imali pomoć čitavim zajednicama.

Povezano

Sve vesti