Tanjug

Panik tasteri i kamere u Centru za socijalni rad

Autor:

U svih 17 odeljenja Centra za socijalni rad u Beogradu postavljeno je ukupno 459 panik tastera i 238 kamera sa ciljem veće bezbednosti zaposlenih i korisnika.

3
A- A A+
taster, tabla, fabrika, dugme, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Ilustracija


Prema rečima zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića za to je izdvojeno oko 36 miliona dinara.

"Grad svakodnevno ulaže sredstva u različite svrhe, a ovo su možda i najkorisnije uložena sredstva jer čine sigurnijim radnike koji rade u Centru za socijalni rad u Beogradu, kao i korisnike tog centra. Nažalost, poslednjih godina smo bili svedoci veoma neprijatnih i tragičnih događaja u gradskom centru za socijalni rad koji su rezultirali ljudskim žrtvama", rekao je Vesić.

Naveo je da je postavljenje panik tastera i kamera preventiva i nešto što bi, pre svega, trebalo da zaštiti zaposlene u gradskom centru za socijalni rad koji ima 17 odeljenja i veliki broj korisnika koji tu svakodnevno dolaze iz različitih razloga.

UŽAS: Muškarac ubio ženu i dete u Beogradu! VIDEO

"Svaki radni sto u gradskom centru za socijalni rad ima svoj panik taster što znači da je osoba koja radi za tim stolom potpuno zaštićena u smislu ako se desi bilo kakva neprijatna situacija, pritiskom na panik taster o tome obaveštava radnike obezbeđenja koji se nalaze u tom objektu. Oni istog časa dobijaju informaciju u kojoj se kancelariji dešava problem i mogu da intervenišu", pojasnio je Vesić.

Naveo je da informaciju o problemu istovremeno dobijaju i u glavnom monitoring centru u Ruskoj ulici i iz kog se 24 sata prati i nadgleda video nadzor i alarmni sistem u svih 17 odeljenja.

HOROR:Brutalno ubio ženu u Centru za socijalni rad

Radnik obezbeđenja u objektu u kojem se dešava incident ili neka druga ugrožavajuća situacija, u svakom trenutku ima podršku tog glavnog monitoring centra i ukoliko je sprečen da obavesti policiju, hitnu pomoć ili vatrogasce to će učiniti pripadnici obezbeđenja iz glavnog centra, dodao je Vesić.

Istakao je da je za postavljenje panik tastera i kamera uloženo oko 36 miliona dinara i naglasio da, osim Beograda, takvu vrstu zaštitnog sistema nema nijedan centar za socijalni rad u Srbiji.

U beogradskim ogranicima Centra za socijalni rad 2017 godine su ubijene dve žene i jedno dete. Ubeogradskoj Rakovici muškarac je ubio ženu nožem i zadavio četvorogodišnjeg sina. Pritom je teško povređeno i troje zaposlenih u Centru.

Samo nedelju dna pre toga uogranku Centra na Novom Beogradu muškarac je ubio bivšu suprugu.

Povezano

Sve vesti