MONDO/Tanjug

Festival detinjstva u Beogradu - za roditelje i klince!

Autor:

Radionice za decu, takmičenje u puzanju, mame blogerke, sve na jednom mestu!

Festival detinjstva u Beogradu - za roditelje i klince! Foto: Guliver/Getty Images/Liderina

Prvi Festival detinjstva biće održan od 25. do 30. juna u Dorćol platzu, a decu očekuju sportske i edukativne radionice, dok će roditelji imati priliku da čuju mnogo korisnih saveta stručnjaka i iskustva drugih roditelja.

Svakodnevno će biti organizovane sportske radionice, koje će roditeljima i deci kroz treninge približiti različite sportove, a neki od najuspešnijih sportista će deci preneti i svoje iskustvo u postizanju vrhunskih rezultata.

Bezbednost dece je uvek na prvom mestu i to će biti jedna od važnih tema o kojoj će govoriti stručnjaci MUP-a Srbije i roditelji će se upoznati s važnim pravilima koja propisuje Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Posebna pažnja biće posvećena temama koje su vezane za zdravlje dece, pa će biti organizovana predavanja na kojima će se govoriti o imunitetu, ishrani, vakcinaciji, antibioticima, uticaju roditelja na dete...

Kako su saopštili organizatori, nove tehnologije su omogućile da roditelji na društvenim mrežama otvoreno govore o svojim iskustvima, pa će ovo biti prilika da se o roditeljstvu razgovara i sa najpopularnijim mamama blogerkama.

U okviru brojnih dečjih edukativnih radionica mališani će učiti engleski jezik, raditi na razvoju ličnih i intelektualnih veština, plesnih, pevačkih i glumačkih sposobnosti, a dečje predstave će ih odvesti u svet bajki.

Biće organizovana i takmičenja za dečake i devojčice, dok će se bebe takmičiti u onome što najbolje znaju da rade - u puzanju.

Svi mališani mogu doneti igračke s kojima više ne žele da se igraju i izložiti ih na štandu dobrotvorne prodaje igračaka.

Na Festivalu detinjstva biće organizovana i specijalna izložba o detinjstvu u 20. veku na kojoj će biti izloženo preko 900 eksponata igračaka i dečje opreme koja se koristila krajem 20. veka.

"Ovo će biti idealna prilika da se roditelji prisete omiljenih igračaka, kako su izgledale školske učionice, koja se sportska i školska oprema nekada koristila, koje su se igre igrale kada nije bilo kompjutera i mobilnih telefona i mnogih stvari koje će roditelje vratiti u najlepši period života - detinjstvo," saopštili su organizatori.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti