Vladimir Sukdolak,mondo.rs

Vučelić: Potcenjivali su vas, a ja sam verovao u vas

Fudbaleri Partizana danas su počeli pripreme za novu sezonu, u kojem će najpre probati da prođu kvalifikacije za grupu Lige Evrope, ali i da potom vrate šampionsku krunu u Humsku. I Suma i Ožegović u Zemunelu.

Vučelić: Potcenjivali su vas, a ja sam verovao u vas Foto: MONDO/Vladimir Sukdolak

Sezona iza Partizana je bila vrlo turbulentna. Na domaćoj sceni, veliki zaostatak za Crvenom zvezdom u prvenstvu, ali i odbranjen Kup Srbije. Promenjna su tri trenera, od aktivnog igranja se oprostio Saša Ilić, a uprava pokušava da finansijski i organizaciono postavi klub na stabilne osnove.

Pred crno-belima su novi izazovi, najpre u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a potom i pokušaj da se vrati pehar namenjen šampionu Srbije.

U Sportskom centru "Teleoptik" u Zemunu danas su počele pripreme. Uobičajeno, igračima su se obratili predsednik kluba Milorad Vučelić i aktuelni trener Savo MIlošević.

Među fudbalerima i nekoliko novajlija, dvojica štopera - Dominik Dinga i Igor Vujačić, kao i desni bek Periša Pešukić koji su u petak zvanično postali igrači Partizana. Pre njih, u Humsku je došao krilni igrač Aleksandar Lutovac.

Na spisku koji je podeljen novinarima je bilo 37 igrača, ali nisu svi danas bili na "prozivci". Nedostajali su reprezentativci (raznih zemalja), nije bilo ni golmana Vladimira Stojkovića (koji je dobio koji slobodan dan više). Ali, ponovo su tu najskuplje plaćeni igrač u istoriji Partizana Sejdubu Suma i napadač Ognjen Ožegović, koji su se vratili sa pozajmica.

spisak igrača partizana Foto: MONDOEkipa Partizana je već danas trebalo da produži za Zlatibor na prvi deo priprema, ali je taj odlazak iznenada odložen za 21. jun. Na Zlatiboru bi, prema novom planu, crno-beli trebalo da ostanu do 27. juna. Od 2. do 13. jula planiran je drugi deo priprema u slovenačkom Pohorju.

"Dragi igrači Partizana, jednog velikog kluba, neki su već mnogo dali, a neki bi tek trebalo, bilo bi dobro da jedinstvom dokažete i pokažete veličinu Partizana", počeo je Vučelić, koji je birao, s obzirom na to da je tokom minule sezone svaljivao krivicu za neuspehe na igrače.

Od igrača je tražio isto što i svake godine - rezultate i trofeje.

"Partizan se, kao i svake godine u ovo vreme, sprema za tri takmičenja - prvenstvo, kup i Evropu. Moramo uvek da jurišamo na dve krune i što bolji rezultat u Ligi Evrope. Neka sa reči pređemo na dela. Pred vama je teška godina, a mi (uprava) ćemo učiniti sve što je potrebno. Odgovornost je na vama, ne kažem krivica, već odgovornost dobrih rezultata i poraza. Prvih je više, drugih manje. Ako damo sve od sebe, možemo očekivati da nas posluži i sreća junačka. Nadam se da ćete da prevaziđete sopstvene mogućnosti. Vas su kao igrače dosta potcenjivali i vređali, ali ja sam verovao u vas i vi ste pokazali da je to opravdano", rekao je predsednik Partizana.

Savo Milošević nije mnogo govorio. Rečenica, dve. Jasne.

"Priča je bilo mnogo, biće ih i ubuduće, ali jedina priča koja vredi je ona pretvorena u delo. Pred nama je dosta prepreka, moraćemo dosta toga da uradimo da bismo ostvarili ciljeve".

Pobedničke ambicije Miloševića: Partizan, pa vrh!

Nova sezona Superlige počinje 20. jula, a Partizan prve dve utakmice gostuje i to povratnicima u elitni rang - Inđiji, pa ivanjičkom Javoru. Crno-beli počinju kvalifikacije za Ligu Evrope od 2. kola, dakle od 26. jula.

Uporedo sa pripremama igrača i rekonstrukcijom tima, traju i radovi na terenu stadiona Partizana. Postavlja se nova trava, a ispod podloge biće grejači.

Povezano

Sve vesti