MONDO/Agencije

Si slavi: Od Vučića pero, od Putina sladoled

Kineski predsednik Si Đinping slavi 66. rođendan, a uz želje za dobro zdravlje i ličnu sreću, predsednici Srbije i Rusije uputili su mu i prigodne poklone.

27
A- A A+

kaligrafija, kineski, kineska slova Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je rođendan prijatelju iz Kine poklonivši mu srebrno filigransko pero i mastionicu, dok je predsednik Rusije, Valdimir Putin, kolegi poslao omiljenu poslasticu kineskih biznismena u Rusiji - sladoled.

Vučić za rođendan dobio šarplaninca

Beogradski "Kurir" navodi da je srebrno filigransko naliv pero i mastionicu, izradio Goran Ristović Pokimica, svetski poznati predstavnik srpskog filigrana.

Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Kine Si Đinping nazdravili su povodom 66. rođendana kineskog lidera na regionalnom ekonomskom forumu u prestonici Tadžikistana Dušanbeu.

Kako prenose kineski državni mediji, Si je od Putina na poklon dobio sladoled, vođen pričama kineskih biznismena da se u njihovoj zemlji obožava ruski sladoled, dok je Putin od kineskog lidera dobio čaj.

POKLON PRIJATELJU: Šta je Vučić spremio za Sija

Ukus sladoleda koji je Si dobio za sada je nepoznat, navodi Rojters.

Rojters prenosi da je pred dvojicu lidera izneta i bela torta ukrašena crvenim i plavim cvećem, zajedno sa natpisom "Srećno" i dupla šestica kineskim pismom.

Agencija dodaje da za sada nije poznato da li je Si jeo tortu.

U kineskoj kulturi, broj šest znači da "stvari idu glatko, kako treba".

Povezano

Sve vesti