mondo.rs,Tanjug

Navala na akva park u Jagodini, više od 5.000 kupača

Autor:

Na bazenima Akva parka u Jagodini, danas je, prvog dana ovogodišnje sezone kupanja, spas od vrućine potražilo više od 5.000 ljudi.

8
A- A A+
"Romantika" dovezla Beograđane u Jagodinu Foto: Tanjug/Dušan Aničić "Romantika" dovezla Beograđane u Jagodinu

Ako je suditi po registarskim oznakama automobila, gosti su došli iz gotovo svih gradova Srbije, a svaki deseti je iz Beograda, izjavio je Tanjugu na bazenima sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza u čijem je sastavu Akva park Zoran Gligorijević.

Na parkiralištu Akva parka, koji je kapaciteta 1.000 automobila i besplatan je za posetioce Akva parka, uz registarske oznake Beogradu, su i automobili iz Kragujevca, Niša, Novog Sada, Pančeva, Požarevca, Aleksinca, Despotovca, Paraćina, Ćuprije, Svilajnca, Velike Plane, Smedereva, Leskovca, Kruševca...

I sutra vruće, ali uveče...

Uz vreo dan, dobroj poseti doprinelo je i to što je danas ulaz besplatan za sve posetioce.

"Romantika" dovezla Beograđane

I muzejsko-turistički voz "Romantika" otvorio je danas letnju sezonu saobraćaja, i u Jagodinu, na otvaranje sezone kupanja na bazenima Akva parka, dovezao oko 200 Beograđana.

Ovo je 13. sezona kupanja u Akva parku u Jagodini, koji raspolaže sa sedam bazena, jedan je olimpijski, i oko 800 metara tobogana.

Tu je i 1.000 ležaljki i suncobrana.

Na bazenima je šest restorana, kafe, poslastičarnice, a o kupačima brinu licencirani spasioci, istakao je Gligorijević.

Prema njegovim rečima, voda u bazenima se kontroliše svaka tri sata.

On je podsetio da studenti koji studiraju u Jagodini i studenti iz Jagodine koji studiraju u drugim gradovima, imaju besplatan ulaz na bazene.

Bazeni rade od 10 do 18 sati, a cene su 500 dinara za odrasle i 300 dinara za decu do 12 godina.

Povezano

Sve vesti