mondo.rs,Tanjug

Vučić zakasnio zbog lošeg puta, najavio hitnu obnovu

Autor:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, nakon što je zakasnio u posetu Kanjaževcu zbog lošeg puta, najavio hitnu obnovu putnog pravca Zaječar - Minićevo - Knjaževac.

97
A- A A+
knjaževac aleksadnar vučić sns Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Vučić je zahvalio velikom broju ljudi što su ga sačekali i istakao da će već za neki dan početi radovi na tom putu, ključnom za taj kraj.

"Želimo još više da razvijamo Staru planinu kao turističko mesto, ali i da podstičemo voćarstvo. Svi pitaju za halu koja košta tri milona evra, neću da obećavam, ali pokušaćemo da što pre krenemo u izgradnju", rekao je Vučić u Knjaževcu gde je stigao u okviru kampanje "Budućnost Srbije".

Kaže, takođe, da će država pokušati "da završi posao oko IMT-a i za taj prostor da se dobije 90 ili 100 miliona".

"Onda će prvo radnici, kao prvog reda poverioci, da se namire, ali je mnogo važnije da će to značiti da pokušamo da dovedemo još jednog investitora i da imate još jednu fabriku u Knjaževcu i da time garnatujete sigurnu budućost svojim porodicama", poručio je Vučić.

Vučić: Otvaramo poslove, ali treba nam dece

Poručio je penzionerima da će ove godine imati veće penzije, kao i da će biti povećane plate u javnom sektoru i to bez povehcanja javnog duga.

Upozorio je da smo u Knjaževcu izgubili trećinu stanovnika u poslednjih 20 godina i da su za to krivi oni koji su uništili fabrke.

"Zato ćemo posebno Timočkom okrugu da pomognemo", kazao je Vučić i dodao da mora i dodatno da se podstakne rađanje dece u tom delu Srbije.

Daćemo sve od sebe da Knjaževac izgleda mnogo drugačije i bolje već za nekoliko meseci, a ne godina, poručio je Vučić.

Predsednika su u Kanjažvecu dočekali građani sa transparentnom "Budućnost Srbije, budućnost Kanjaževca" i sa zastavicama Srbije.

Završno obraćanje, u okviru obilaska Zaječarskog okruga, predsednika Srbije i predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić predviđeno je za 17 sati u Zaječaru.

Povezano

Sve vesti