mondo.rs

Miomir nije uspeo, Đere jedini adut

Autor:

Srbija će imati samo jednog predstavnika u glavnom žrebu turnira u Haleu.

Miomir nije uspeo, Đere jedini adut Foto: Guliver/Getty images/Julian Finney

Prva nedelja "sezone trave" se završava, a od ponedeljka ljubiteljima tenisa predstoje uzbuđenja na turnirima u Haleu i u londonskom Kvins klubu, što su tradicionalno najznačajnije provere uoči Vimbldona (1-14. jula).

Laslo Đere se po plasmanu na ATP listi (27) našao u glavnom žrebu Halea i u prvom kolu će se sastati sa domaćim teniserom Janom Lenardom Štrufom (38), koji je u subotu izgubio polufinalni meč u Štugartu, od Italijana Beretinija.

Četiri meča na travi biće prednost Štrufa u odnosu na Đerea, koji će se prvi put ove godine naći na toj podlozi, za koju je pre nekoliko dana u Beogradu rekao novinarima da mu itekako odgovara i da u ovom delu sezone ima velike ambicije.

Zimus su se on i Štruf sastali u Oklendu, u sklopu priprema za Australijan open i tada je Đere predao pri rezultatu 6:7, 0:2.

Srbija je mogla da u Haleu ima dva predstavnika, ali je Miomir Kecmanović (83) stao u drugoj rundi kvalifikacionog dela.

Posle rutinske pobede nad malo poznatim Nemcem Veselsom, 19-godišnji Beograđanin poražen je od 71. na svetu, Portugalca Žoaoa Souse, u tri seta - 7:6 (10:8), 4:6, 1:6.

Povezano

Sve vesti