mondo.rs

Odbojkaši u trci za Fajnal siks

Autor:

Treći vikend Lige nacija bio je pun pogodak za izabranike Vladimira Grbića.

Odbojkaši u trci za Fajnal siks Foto: MN Press

"Na papiru" najlakša utakmica na turniru trećeg vikenda Lige nacija donela je sa sobom određena iskušenja, ali ih je reprezentacija Srbije uspešno prebrodila i nastup u portugalskom Gondomaru završila sa maksimalnim učinkom - tri meča, tri pobede!

U nedelju popodne savladana je selekcija Kine, koja je prethodno imala samo jednu pobedu iz osam utakmica, ali je odigrala motivisano i namučila "orlove", naročito u drugom i trećem setu.

Na kraju ipak sigurna pobeda Srbije i osvojena tri boda - 3:1 (25:17, 25:22, 25:27, 25:18).

U meču za koji je bilo relativno teško "podići" se posle 3:2 protiv Brazila i Portugala prethodne dve večeri, najefikasniji u našem timu bio je Miran Kujundžić sa 18 poena, dok su Aleksandar Okolić i Božidar Vučićević doneli po 11.

Iako i dalje nekompletna, Srbija je ovog vikenda sa 2-4 popravila skor na 5-4 i u preostalih šest utakmica će se boriti za plasman na Fajnal siks Lige nacija, koji će od 10. do 14. jula biti održan u Čikagu.

Naredni meč na programu je u petak uveče u Milanu, protiv domaćina Italije, a nakon toga će se "orlovi" sastati još sa Poljskom i Argentinom.

Poslednjeg vikenda, od 28. do 30. juna u Plovdivu, rivali će nam biti Iran, SAD i Bugarska.

Povezano

Sve vesti