MONDO/Beta

Pažnja zbog mokrih kolovoza i radova na autoputevima

Autor:

Građevinska sezona je u punom jeku, pa se vozačima savetuje više strpljenja u slučaju privremenih izmena u saobraćaju, uz smanjenu brzinu i vožnju prilagođenu radovima.

0
A- A A+
radovi, zatvorena ulica Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Nakon tropskog i suvog vremena poslednjih dana u Srbiji, danas vozače očekuju mestimično mokri kolovozi, a na putevima kroz stenske useke i klisure postoji opasnost od odrona, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Zbog pojačanog saobraćaja, ali i aktuelnih radova jer je građevinska sezona u punom jeku, vozačima se savetuje više strpljenja u slučaju privremenih izmena u saobraćaju, uz smanjenu brzinu i vožnju prilagođenu radovima.

Počinju radovi na popravci kolovoza na delu autoputa od čeone naplatne stanice Subotica do petlje Žednik, u smeru ka Novog Sadu. Saobraćaj će biti preusmeren sa vozne na preticajnu traku.

Zbog radova na autoputu od Batrovaca ka Kuzmin, u dužini od četiri kilometra vozila se kreću dvosmerno desnom stranom autoputa.

Između petlji Vodanj i Mali Požarevac, koji se izvode u punom profilu autoputa u smeru ka Beogradu, vozila se preusmeravaju na suprotan smer koji je u dužini od oko pet kilometara dvosmeran. Za vreme ovih radove zatvorena je naplatna stanica Umčari ka Beogradu.

U toku su radovi na izgradnji naplatnih rampi na autoputu Niš – Bujanovac, pa su zatvorene petlje Doljevac, selo Brestovac, Leskovac jug i Bujanovac sever.

Na naplatnim rampama, kao ni na putničkim terminalima na graničnim prelazima nema čekanja.

Zadržavanja ima na teretnim terminalima, gde se na prelazima Horgoš i Kelebija na izlazu čeka se 120 minuta, a na prelazu Šid do 180 minuta.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagramstranicama.

Povezano

Sve vesti